Mnie też się podobało granie Eltheria S6 w zestawie z pokoju Equlibrium, podejrzewam że bardzo przyczyniła się do tego średnica z Satori MR13 lub MW13. Miałem wrażenie, że wysokie mogłyby być nieco mniej stlumione. Zgaduję że użyte przetworniki to: Seas 29TFF/W (zmodyfikowany?), Satori MR13 i SB17NRXC35.
No właśnie w Aqual S6 tak jakby były właśnie mniej stłumione, może jakaś różnica w zwrotnicy? Tak się teraz zastanawiam, że niby słabsze podobały mi się bardziej, no ale przecież grały z inną elektroniką i inny utwór.
Dlaczego już druga osoba podejrzewa, że ten Seas jest zmodyfikowany? Z czego to wynika?
Na podstawie czego wnioskujesz, że średniak to raczej MR13 a nie MW13?
W Aqual S6 pewnie to samo tylko bez średniotonówki, niestety nie zdążyłem ich posłuchać.
Te grały 2 lub 3 piętra niżej.
Te czerwone metalowe kolumny to rzeczywiście na Elipticorach, jakoś mnie nie urzekły w ogóle, w przeciwieństwie np. do zestawu z pokoju Haiku-Audio.
Jak sprawdziłem co to za kolumny to przyznaje, że faktycznie też grało nieźle, ale mi chyba podobały się trochę mniej. Dodałbym je gdzieś bliżej np. Symphony.