Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zeby tylko sie nie okazalo ze bedzie dziura miedzy "basem" a "BASEM"Nie brałbym się za 3way mając suba na XLSie.
jak sie pojawi kolejny temat "scany nie graja" to kto mu odda kase?Zrób jakieś dwie drogi na ss revelatorach lub vifach NE
A gdzie ta dziura miałaby być jak Revelatory w 25 litrach do 37Hz z palcem w dupci ciągną?zeby tylko sie nie okazalo ze bedzie dziura miedzy "basem" a "BASEM"
O! Wprawdzie koszt samych głósników to 2000zł ale chyba warto. Razem ze zwrotą i budami zamkniesz się w kwocie do 3000zł. Skoro chcesz w przyszłości mieć centrala to również na tych przetwornikacj i na tej zwrotnicy. Więc zastanów się dobrze bo koszty frontowego 3.0 na takich przetwornikach do mąłych nie należą. Już tu byli tacy co na drogie stereo się napalali a jak przyszło pytać o centrala do takiego stereo to chcieli na daytonie lub stxie "dorabiać". Integralność kolumn frontowych w kinie to podstawa, więc albo wszystkie na tych samych revelatorach albo wybrać teraz coś tąńszego na stereo by później nie mieć problemów z wyjęciem gotówki w portfela na takiego samego centrala.
Tak. Projekty Bijou 170 i Alto SAT słyszałem. Ten pierwszy to nie twoja półka cenowa a drugi to zbyt tani projekt przy twoim budżecie.A słyszeliście przetworniki Visatona?
http://www.visaton.co.uk/index.php?r...ry&path=124_61
Vifa NE180W ciekawa propozycja. Możesz podać mi linka sklepu gdzie mogę kupić tego tweetera? Wygląda na to ze już nie jest dostępny w sprzedażyNiedawno popelnilem zestaw na vifie NE180W oraz SB29RDCN. Bardzo uniwersalny zestaw. Mysle, ze glosnik wysokotonowy moglby Ci podpasowac. Glebi oraz prawdziwosci dzwieku nie uzyskasz z metalowych membran, a jezeli jeszcze chcialbys przy tym miec detaliczonosc, to tutaj tylko i wylacznie magnetostaty oraz ring radiatory wchodza w gre.
Ten pierwszy to nie twoja półka cenowa a drugi to zbyt tani projekt przy twoim budżecie.
zwroc uwage tutaj na 2 sprawyWprowadźmy trochę logiki do naszych rozważań. Proponujesz gorsze jakościowo Daytony, żeby nie przyszedł na forum za kilka miechów i nie założył tematu takiego jak niedawno założony o marności dzwięku ze scan speaków za "miliony"?
znowu rozchodzi sie o nasze oczekiwania wobec basuA gdzie ta dziura miałaby być jak Revelatory w 25 litrach do 37Hz z palcem w dupci ciągną?
aluminiowe mozesz brac pod uwage. nawet yoshi ostatnio cos tam z AL170 robilA słyszeliście przetworniki Visatona?
http://www.visaton.co.uk/index.php?r...ry&path=124_61
jezeli to faktycznie promocja to warto kupic 2 zestawy i sprzedac to w polsce taniej niz w greltonieWięc kit na Bijou 170 jest nienaturalnie tani. Ja bym brał bo okazja niesamowita dostać takie przetworniki za 1200zł.
Ja uważam, że warto kupić i... postawić w salonie po zrobieniu obudów. Tak jak napisałem ke25 i al170 to całkiem niezłe głośniki są.jezeli to faktycznie promocja to warto kupic 2 zestawy i sprzedac to w polsce taniej niz w greltonie
Powiedziałbym za bardzo niewielką cenę. Jak się promocja skończy to ceną pójdzie powyżej 388 Funtów (czyli cenę Bijou z AL130, która jest jak najbardziej normalna przeliczając na cenę przetowrników na stronie UK Visatona) czyli grubo powyżej 1600zł z twojego budżetu. Sprawdź sobie ile kosztuje w funtach KE25 i Al170 w detalu.Podsumowując. Bijou 170 - małe monitorki za niewielką cene z dobrą średnicą i bardzo dobrą górą.
W chwili obecnej mam podłogówki Roth Oli40 z przeciętnym środkiem i mało detaliczną górą za to z dobrym mięsistym i szybkim basem (porównując do suba peerlesa)
Mam pewien pomysł , mam nadzieje że nie profanuje Visatona, mianowicie myślałem o 'przeszczepie' ke25 i al170 łacznie z dedykowaną zwrotnicą i zachowanie woofera rotha podłaczonego do orginalnej zwrotnicy.
Podłaczenie mogłbym dokonac poprzez obecny terminal biamp. Myślicie ze miało by to racje bytu? jak wygląda odcięcie
woofera rotha? nie będą się zbytnio nachodziły na siebie dzwieki?
Jeżeli myślicie ze np szkoda 'rozpruwać' oli40 to musze was poinformować że kupiłem nowe za 300 euro, natomiast teraz za używane, jednoroczne nie dostał bym więcej niż 120/150 euro
za ke25 135euro za sztuke! czyli 270 za dwa gdzie caly kit moge miec za 285 euro razem z dostawa do domu. Natomiast al170 juz niedostepne. Jednak kupuje.Powiedziałbym za bardzo niewielką cenę. Jak się promocja skończy to ceną pójdzie powyżej 388 Funtów (czyli cenę Bijou z AL130, która jest jak najbardziej normalna przeliczając na cenę przetowrników na stronie UK Visatona) czyli grubo powyżej 1600zł z twojego budżetu. Sprawdź sobie ile kosztuje w funtach KE25 i Al170 w detalu.
W ogóle sobie tym głowy nie zawracaj bo niestety jest to kiepski pomysł.Co myslisz o polaczeniu roth oli40 z bijou?
W ogóle sobie tym głowy nie zawracaj bo niestety jest to kiepski pomysł.
Bijou schodzą do 50Hz. Jest to bas zwarty, bez naleciałości charakterystycznych dla BR, punktowy jak przystało na zamkniętą budę nie schodzącą za nisko. Wszystkie najlepsze fajerwerki z przedziału 20-50Hz odtworzysz subem, którego odcięcie ustawisz na 50-60Hz. Na nowo skalibrujesz głośnośc suba oraz jego fazę i zgrają się bez problemów.
ja tam widze br na schemaciejak przystało na zamkniętą budę
A jeszcze odnośnie al170 - jak to niedostępny?
http://www.visaton.co.uk/index.php?route=product/product&path=124_60&product_id=92 IN STOCK