• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pytanie: 2 way czy 3 way doradzcie

Nie wiem jak wy ale xo Xboxa czy kina sub musi być takie moje zadanie, na 11m2 moich, bassu z kolumn mam sporo ale do X-a czy KD brakuje jego. Zresztą lepsze wrażenia są :D

Dzieki wielkie :wink: mysle ze suba tez zmajstruje.. własnie dostałem nastepna kuszaca propozycje na nastepna pare pl18wo...az zal nie brac myslicie ze to dobry pomysł zrobic na nich Dwuipółdrożny system?Pozdrawiam

to wtedy wysokotonowy musi mieć 92dB.

[ Dodano: 2009-11-26, 08:54 ]
moim zdaniem nie warto

El_liero napisał:
to wtedy wysokotonowy musi mieć 92dB.
niby czemu ?

wojtek528 napisał:
Dzieki wielkie :wink: mysle ze suba tez zmajstruje.. własnie dostałem nastepna kuszaca propozycje na nastepna pare pl18wo...az zal nie brac myslicie ze to dobry pomysł zrobic na nich Dwuipółdrożny system?Pozdrawiam
zamiast tego wolałbym 3 drogi, nakłady finansowe niewiele wyższe, w zasadzie porównywalne, a zysk jeśli o dół chodzi dużo większy.

A wzmacniacz ? 2 razy lepszy i dwa razy więcej wydajny i obudowa ala pralka na 3 drogi jak przykładowo 25 cm jakiś CA seas-a by był :D

kondrax napisał:
A wzmacniacz ? 2 razy lepszy i dwa razy więcej wydajny
zamiast napędzać dwa 6,5' będzie napędzał jedną 8' czy 10', więc ?

kondrax napisał:
obudowa ala pralka na 3 drogi jak przykładowo 25 cm jakiś CA seas-a by był :D
Jak nie masz miejsca to zrób sobie monitorki, albo kup zestaw Bose.

Zdecydowanie jest łatwiej napędzić 2 x 6,5 cala jak jedną 10", 8" łatwiej.

Nie wiem jak tam kolega ale patrząc na obudowy choćby Michała K. z forum to takie 25 cm to mało nie zajmuje, ale to już od kolegi wybór zależy.

U mnie stoją altusy300.. to czy beda wielkie to nic sie nie stanie, nawet jestem bardziej za wolnostojacymi niz monitorami w planach mialem wlasnie zrobic wolnostojace na jednej pl-ce i zostanie troche wolnego miejsca w skrzynce. Jednak lubie jak w pokoju jest potega :grin: dlatego rozmyslam 2,5drozne. wzmacniacz to harman/kardon avr41 i choc w altusach siedza 30/80/2 to czuc jeszcze rezerwe :wink:

BUdowa wlasnie rozpoczeta :wink: mam pytanie, w necie znalazlem konstrukcje z 2 pl18wo tyle ze ze scanspeakiem a on kosztuje troszke ponad moje mozliwosci link mozna by bylo wprowadzic lekkie zmiany zeby byla tam vifa xt25?

[ Dodano: 2009-11-29, 18:46 ]
Znalazlem kolejna tylko znowu na vifie dx25 link strona 10.. prosze pomozcie.Pozdrawiam

Powrót