• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ramka pod tablicę rejestracyjną

To musi być w wersji jasnej do ciemnych lakierów i ciemnej do jasnych lakierów :)

Porozumiałem się z Q i niedługo dostanę logo w rastrze więc później opracuje jakieś projekty wektorowo (pod cięcie) i wrzucę projekty na forum. Prosiłbym o podrzucanie pomysłów i wizji jak widzicie taką naklejkę.

Od siebie mogę dodać, że standardowa ramka miejsca na zadruk ma wymiary 509x19mm z czego wynika, że naklejka powinna mieć troszkę mniejszą wysokość, ok 16-17mm.

Mam w domu ploter i kilka innych sprzętów niezbędnych do zrobienia naklejek, koszulek z nadrukami, kalendarzy itp. Jeśli wzór zostanie wybrany to mogę zając się wykonaniem całości po kosztach.

LuSzTi napisał:
Porozumiałem się z Q i niedługo dostanę logo w rastrze
ale przeciez to bart je projektowal

LuSzTi napisał:
Prosiłbym o podrzucanie pomysłów i wizji jak widzicie taką naklejkę.
im prosciej tym lepiej - na drodze nie ma czasu na wpatrywanie sie w naklejke i myslenie co to przedstawia

adam1980 napisał:
Mam w domu ploter i kilka innych sprzętów niezbędnych do zrobienia naklejek, koszulek z nadrukami, kalendarzy itp. Jeśli wzór zostanie wybrany to mogę zając się wykonaniem całości po kosztach.
i dopiero teraz sie odezwales? gdzie byles jak koszulki zamawialismy? :lol:

adam1980, jaki koszt koszulek z nadrukiem przod/tyl?
poprzednio wyszlo chyba ok 30zl/szt

Piszę to po raz kolejny i proszę o zapamiętanie raz na zawsze, że to ja projektowałem logo diyaudio :mrgreen: I właśnie logo zaprojektowane przeze mnie jest wykorzystywane na forum jak i na koszulkach itp.

Jeśli potrzeba jakieś konkretne rozmiary itp. możecie do mnie się zgłaszać.

Jeśli potrzeba to logo w wersji wektorowej również mogę się tym zająć.

:idea: to i może jeszcze koszulki do tego :mrgreen:
dawno nie było
jak szaleć to szaleć

Przy koszulce cena zależy od gramatury materiału i wielkości „naklejki”. Musiał bym znać wielkość nadruku i ilość kolorów ( w 30 zł powinniśmy zmieścić się z dobrą koszulką – a o ile mniej wyjdzie dokładnie mogę napisać jak poznam wymiary loga ) flock i flex są droższe od koszulek więc wielkość napisu i ilość użytych kolorów wpłynie na cenę. Jeśli chodzi o naklejki ploterowe to na koszt składał by się koszt folii i transferu. Jeśli dostał bym projekt w krzywych to wykonanie zajmie najwyżej kilka dni. Koszulki, flex i lock mam na stanie a po folie zawsze mogę podjechać do lambdy. Do poniedziałku przebywam w szpitalu – ale jeśli byli by chętni to w przyszłym tygodniu można by pozbierać zamówienie i zacząć działać.

i tak będę opracowywał logo w krzywych więc to nie będzie problem

cudny90, bart faktycznie mi sie cos pomylilo... :roll:
ale wiedzialem ze ktorys z tych co mam na GG :P

Opracowałem logo w krzywych, tak na szybko zrobiłem takie coś. O podpisie, który jest w logo "DO IT YOURSELF" przy małych naklejkach można zapomnieć, przy dużych raczej też.

Oglądajcie, krytykujcie i dawajcie pomysły jak taka naklejka miałaby wyglądać.
Na górze jest czyste logo, poniżej różne wariacje...
diyaudio.png

mi podoba się najbardziej trzecie, ale to jest tylko tak na szybko namachane....ja czekam na propozycje.... :P

Na białym tle najlepiej, drugi od góry,a na ramkę do rejestracji masz coś opracowane?

ramka zrobiona w 2 min...przydałoby się jakieś chwytliwe hasło żeby je na ramce umieścić, pełne pole ma 509x19mm, naklejka ma 16mm wysokości, szerokość wychodzi z proporcji

diy.png

Trzecie od dołu, oczywiście lewa kolumna.

Kształt krawędzi górnej jak wykres charki z opadaniem po stronie basu i supertweeterem ciągnącym do 30kHz a kształt krawędzi dolnej prawie jak wykres impedancji rosnący w kierunku wysokich częstotliwości... OK, poniosło mnie :razz:
Czarne tło, napis koniecznie biały a nie przezroczysty i do tego jeszcze biała obwódka po zewnętrznej całego kształtu - bo inaczej na czarnej karoserii nie będzie widać... czyli tak jak trzecie od dołu w prawej kolumnie tylko negatyw... ale namieszałem :razz: ale chyba wiadomo o co chodzi ;)

I jeszcze może bardziej rozciągnięte w poziomie... piszę się na 4 sztuki ;)

[ Dodano: 2010-04-24, 00:52 ]
LuSzTi, a może właśnie bez hasła - sam adres jest bardziej intrygujący. To tak jak w zwykłej reklamie - jak powiedzą wszystko to ludzie to przyjmą, przemielą i wyleci drugą stroną, jak nie jest wiadomo do końca o co chodzi to całość staje się "intrygująca". Pamiętasz pierwszą kampanię reklamową Heyah?... ale OK, tutaj przecież nie chodzi o samą reklamę tylko o "przynależność". Pomyślcie, stoi sobie forumowicz w korku w mieście, pomstuje na czym świat stoi a tutaj widzi na samochodzie przed sobą taka naklejkę - chyba fajne uczucie ;)

Powrót