Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie na temat...
- następną autorką konstrukcje jaką Mam w planach jeśli nic się nie zmieni to coś na wzór triangle magellan proporcjami z użyciem czterech - 8-10 calowych wooferów, dwóch kopułek średniotonowych ( najprawdopodobnie morele ) i duża wstęga wszystko symetrycznie w układzie 3 drożnym lub 3,5 droznym ![]()
Jak mogę coś zasugerować to aby doczekać się kopii to widział bym dwie osiemnastki plus 12-15 na średnich, to pozwoliło by zastąpić klasyczne 3-way i nie miało by zaporowej ceny. Niestety realia jakie są każdy widzi i przy takiej baterii głośników jak powyżej to myślę 98% ludzi skroi zwrotkę na miarę a nie będzie szukało gotowca, ale mogę się mylić | ![]() |
Przyjmie się wtedy jeśli rozumiem kilka osób go wykona...Jak projekt się przyjmie będzie kolejny.
Dlatego ciekawość mnie zżera ile osób mając HDS'a i ~450zł na coś do niego, kupi DWA wooferki (sd- 5" = brak basu) do niego (i jeszcze trochę wyda, na takie a nie inne elementy zwrotnicy.)- Miało być na Waszą prośbę rozsądnie cenowo
domyślam się ze chodzi o mnie, dziękując mi wypraszasz mnie z dyskusji więc uświadamiam Ci, że nie możeszMaruderom podziekujemy, z niecierpliwoscia czekam na projekt![]()
Nie na temat...
sylvek ( nie wiem jak masz na imię ) konstrukcja autorska z reguły nie jest do kopiowania tylko słuchania . Nie wiem czy dobrze odczytałem twoją myśl ...
![]()
Po prostu Sylwek (Sylwester). Miałem na myśli to, że tak złożona konstrukcja zachęca do tego aby udać się do np. ciebie lub innego twórcy i dopracować zwrotnicę pod ostatecznego odbiorcę a nie korzystać z gotowca. Ale jak pisałem mogę się mylić. A taka na dwóch przyzwoitych 18 plus średniak i tweeter może być ciekawą propozycją. nie ma takich na forum a i forumowi wyjadacze się ich boją? | ![]() |
szkoda że wciąż się nie rozumiemy...Ja odpowiem w inny sposób:
No pewnie ! przecież ja nie twierdzę że jest inaczej, każdy nowy projekt jest godny uwagi i cenny dla forum, jak by był to 15" + mała szerokopasmówka też był by fajny bo nie ma takiego na forum itd... ale wykorzystanie w teorii a w praktyce tego projektu to dwie zupełnie różniące się od siebie kwestie.Nie mniej coś nowego na forum zawsze jest miło widziane.
Jest np. własnie u Adama w sklepie(więc polink powinien tez go mieć), tak kosztuje m/w tyle co alu "braciszek", czyli 2szt. ponad 400zł dlatego pytałem już kiedyś dlaczego nie 2x7" bo te są kilka zł droższe... (Adam stwierdził że 5" ma lepszą średnice)Trudno powiedzieć ile będzie kosztować ten dyton bo jest niedostępny.
Przynajmniej Yoshi zrozumiałOgólnie koncepcja jest fajna ale nie ma co mydlić oczu, że to projekt budżetowy czy wykorzystujący maksimum możliwości w swojej cenie.
Tylko zawsze bez basuMałe jest piękne i pięknie brzmi.
DWA wooferki (sd- 5" = brak basu)
- coś się tak uparł ze z 2 x 150mm wooferów nie będzie Basu :flapper: - jakby to były plastikowe To ... le to basu by nie było ale z daytoników RS Bas zawsze był ładnykupi dwa małe daytoniki tylko dla średnicy, bo basu z tego nie będzie.
DokładnieNie wiem dlaczego tutaj tyle bicia piany jakoś przy innych forumowych projektach tego nie było .
omg. FX-300 jest na 7" wooferach (gra basem)W fx-300 ta sama historia a kopii było dużo.
SD tego wooferka 85cm2coś się tak uparł ze z 2 x 150mm wooferów nie będzie Basu
bas a basz daytoników RS Bas zawsze był ładny
SD tego daytona 150mm to 85cm2 xmax 4 mm i 6,5g mmsWybacz ale z moim odczuciu 5 Hz różnicy na zejściu ( względem 180mm ) usłyszy co 5 osoba....
Prawda jest taka że z naszego grona to chyba tylko ty słyszałeś te głośniki więc nie pozostaje nam nic innego jak zaufać Ci na słowo, że nie ma na rynku 7" wooferów do 500zł z lepszą średnicą niż ten daytonik za 50$ (tylko żeby później nie było gadania...)A lepszą klarowniejszą średnice usłyszy co 2 osoba.
Ok Andrzeju to umówmy się tak że nikt projektu nie skopiuje bo jest bez sensu. A jak ktoś skopiuje to lepiej niech się nie przyznaje bo będą się smiać. Ja go tylko zamieszczę aby wywiązać się z obietnicy. I będzie po kłopocie bo każdy zrobi co do niego należy. :flapper: ![]() | ![]() |