• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Reballing itp - ma ktoś do czynienia?

Reakcji
0
Panowie czy któryś z Was ma do czynienia z takimi zabiegami na np w pracy? Interesuje mnie kilka rzeczy i chciał bym kogoś doświadczonego wypytać trochę :wink:

lklukasz napisał:
csbiczek, jak ci coś z tego wyjdzie to daj znać. Mam uszkodzonego HP Pavilion dv6000
wróżka jesteś? :wink: Skąd wiesz co knuję? :razz:

[ Dodano: 2010-10-31, 21:48 ]
joy_pl napisał:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1461877.html Trochę sie już rozwinął watek...
dzięki:) Mam lekturę na kilka godzin na jutro :mrgreen:

Hym raczej jednorazowo się nie opłaca. Też mam spapranego lapka ale zdążył się trochę zestarzeć już :) Na allegro widziałem ogłoszenia, ale pamiętam że cena samego układu + przelutowanie wyszła prawie 900PLN a nowa płyta 1200.

a ja obecnie takiego laptopa uzytkuje :),samo podrzganie ukladow BGA nie zdaje egzaminu nalezy wlasnie te uklady poddac wspomnianemu tutaj rebalingowi czyli wymienie kulek pod ukladami BGA ;) ale do tego trzeba miec juz sprzet sita piec do podgrzewania a to wszystko kosztuje :)

[ Dodano: 2010-11-01, 16:39 ]
csbiczek napisał:
zdecydowanie nie tylko
jesli chodzi o serie dv6000 leci jeszcze mostek polnocy ale to jest jedno i to samo bo grafika w wiekszej czesci plyt glownych z tej serii mam grafike zawarta wlasnie w mostku polnocnym

misiek88 napisał:
,samo podrzganie ukladow BGA nie zdaje egzaminu nalezy wlasnie te uklady poddac wspomnianemu tutaj rebalingowi czyli wymienie kulek pod ukladami BGA ;)
wiem, wystarczy wymienić kulki na te z domieszką ołowiu które nie pękają tak jak te bezołowiowe...
misiek88 napisał:
ale do tego trzeba miec juz sprzet sita piec do podgrzewania a to wszystko kosztuje :)
to też wiem. Sprzęt do tego można kupić za tysiąc czy dwa lub za dwadzieścia i więcej, kwestia tego co masz zamiar robić...
misiek88 napisał:
jesli chodzi o serie dv6000 leci jeszcze mostek polnocy ale to jest jedno i to samo bo grafika w wiekszej czesci plyt glownych z tej serii mam grafike zawarta wlasnie w mostku polnocnym
sam problem od tej strony mnie na razie nie interesuje, aktualnie mnie interesuje sam proces od ,,kuchni"

Powrót