• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Regulacja glosnosci - jaki uklad?

• Autor wątku Autor wątku raisq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam,
szukam jakiegos dobrego ukladu do regulacji wzmocnienia ktory koniecznie wspolpracowac musi z potencjometrem 10k. Cena takiego ukladziku nie powinna byc wyzsza niz 10 zl.

Prosze o jakies nazwy
Dzieki

esh0 napisał:
a 5zł Noble z allegro, który ma taki sam rozrzut jak ten Alps za 18zł ;)

Ale mi się wydaje, że koledze chodziło o przedwzmacniacz aktywny, a nie o pasywkę.

Ja też nie mam na myśli do końca pasywki. Chyba chodziło o VCA, regulację głośności sterowaną napięciowo ze zwykłego potencjometru. Kolega chciał chyba zastąpić zwykły potencjometr regulatorem głośności. Może jakieś TCA730 albo 740A? nie pamiętam dokładnie oznaczenia, ale o straszny syf był bo mocno szumiał! Do zakupów na Allegro trzeba doliczyć koszt przesyłki. No i skąd są te potencjometry za 5zł - może to sample? Ja nie popieram szarej strefy i handlowania samplami!!

hm, wątpię aby to były sample, oni sprzedali tych nobli już ze 100 sztuk, a tyle sampli raczej by nikt im nie dał ;) ale to jest OT i nie będziemy o tym tutaj rozmawiać.

Powrót