• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Zależy jak się tobie lepiej jeździ, jak się mieścisz w normie producenta to ok, gorzej jak byś miał za niskie i dobijal felge na krawężnikach

A jak się jeździ? I co to za opony?
http://www.decathlon.pl/opona-trekking-5-700x42-id_4753269.html
jest zauwazalnie ciszej - wiecej roznic na plus nie zauwazylem
dzisiaj zrobie 34km trase wiec sie sprawdzi je w boju

Mam schwalbe na Evado 4.0 ale do mojej wagi dałem 3 atmosfery... czy to nie za dużo ??
pilnuj zeby cisnienie nie spadalo ponizej zalecanego minimum!
u mnie juz scianki boczne popekaly od jezdzenia na niskim cisnieniu :(

na niskim cisnieniu mamy lepszy komfort, ale nieco gorsze osiagi
na wyzszym cisnieniu mamy mniejsze opory, ale i trakcja gorsza

wiesz co, wydaje mi sie ze to wina tego ze to tanie opony
1 - zysk na oporach toczenia (czyli na predkosci) jest niewielki - jakies +2-3km/h
2 - stracilem na komforcie. na obecnych 4,5 bar trzesie strasznie!
3 - na rondzie mnie znosi! dziwnie sie zachowuje ta opona przy mocnym pochyleniu :???:
4 - wczoraj wjechalismy w las i ciagle z nia problemy :p

tak wiec wole sie nieco bardziej zmeczyc na szosie niz ryzykowac utrate zebow na lekkim piasku na gruntowej drodze

1 - zysk na oporach toczenia (czyli na predkosci) jest niewielki - jakies +2-3km/h
3 - na rondzie mnie znosi! dziwnie sie zachowuje ta opona przy mocnym pochyleniu :???:

tak wiec wole sie nieco bardziej zmeczyc na szosie niz ryzykowac utrate zebow na lekkim piasku na gruntowej drodze

Reklama dźwignią handlu mówią... :P

Hej
1 - to i tak całkiem sporo, producenci opon biją się o zysk 1-2 km więcej w tym samym czasie na dystansie 150km :)
2- nie ma się co dziwić ze będziesz odczuwał ale dobre siodełko i spodenki dadzą radę ;)
3 - to już wina mieszanki z jakiej zrobiona jest (niestety tania) opona
4- do lasu nie polecam wąskich oponek :) pierwszy piach i gleba gotowa (wiem bo sam tak miałem niedawno)

Każdy z nas ma swoje preferencje dlatego jest taka masa różnych geometrii ram, opon itd.... w każdej rozpiętości kwotowej
i to mnie cieszy :)

Wpisując się pod postem nie omieszkam się pochwalić
Właśnie zamówiłem pierwszy "poważny" rower szosowy
zamieszczę real foto TU na tą chwile tylko link do stronki

https://www.canyon.com/pl/roadbikes/bike.html?b=3589

Życzę wszystkim sporej frajdy z jazdy i jak naj mniej narzekania na co dzień ;)

Ale by mnie kręgosłup nawalał i ręce bolały :p
Na moim mnie tylko tyłek boli ;)

Ajjj bo nie jeździłeś na dopasowanej szosówce w geometrii rowera do połykania kilometrów ;)
a jak się rowerem zapierrr..... to siodełko służy tylko do podtrzymywania tyłka bo nie ma czasu siedzieć ;)
w ostatecznoisci można zawsze użyć "Twojej " masci na ból "duszy"

Pozdrawiam ;)

Oj Marian nie zgodzę się. Robię trasy po 40 do 60 km i jedyne co boli to nogi jak się porządnie przyciśnie :)

Ja porównuję do mojego roweru ;)

no to nie ma porównania :)

ale naprawdę spróbuj kiedyś szosówki, dopiero liznołem temat i już się zakochałem ;)

tu filmik dla niedowiarków co można robić (jak ktoś chce) na szosie ;)

miłego oglądania

pozdrawiam (wszystkich) 2-kołowców

Powrót