• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Seria Alvio badz Deore z nizszej polki osprzetu nie kupuj(Acera,Tourney) z tym ze dzisiejsze Alvio i Deore nie jest juz to co lata temu no ale dla przecietnego użytkownika roweru taki osprzęt w zupelności wystarczy powiedzialym ze jest nawet az nadto:)

---------- Post dodany o 19:28 ---------- Poprzedni post o 19:24 ----------

Tarczówki to juz bardziej dla zaawansowanych rowerzystow:)pozatym jak inwestowac w tarczowki to tylko cos z serii Avida albo jak juz to bawic sie w hydrauliki ale minimum cos z shimano,tektro Formuła i inne odpadaja:).V-ki przy dobrych klockach maja dobre skuteczność hamowania ale kola powiedmzy pośredniej jakości często sie centruja i taki hamulec wymaga czestej regulacji,

W moim gronie przyjaciół jest już sześć kandsów/lazaro i każdy chwali. Ja mam mtb ale kolega ma crossa i jest zadowolony. Sądze ze za ten osprzet i firmowa naklejke trzeba dolozyc ale po co.

nie okreslilem dudzetu bo nie jestem w temacie;) chce kupic raczej uzywke bo wiem ze za 1/2-1/3 ceny nowego moge miec uzywany dobry sprzet, no chyba ze w rowerach jest inaczej?:) nie wiem, nie zman sie - z tad moje glupie pytania;) dzieki za przykladowe propozycje. W sumie myslalem, ze da sie to troche tansza zabawka, w takim razie czy warto brac uzywke?

Ostatnia edycja:
miki, słuchaj Brawo, bo bardzo dobrze Ci radzi. Ten Stevens jest na bank sprowadzany, ale na oko widać, że to rower nie do zdarcia. Te wszystkie Meridy, CTMy, KANDSy, o d* rozbić, w porównaniu do Stevensa.

Cena spoko jak za to co oferuje ale żeby to by l jakiś kozak lepszy od meridy itd?

Trudny temat do ogarnięcia, jak na kogoś kto się w ogóle na tym nie zna:) myślę że +/- 1000zl mogę wydać na taki rower. Tylko już sam nie wiem czy używane się opłaca brać. Uhh:)

I jeszcze jedna wazna rzecz przy zakupie roweru bardziej miejskiego. Nie dac sobie wcisnac kol w dynamo w piascie. Taki rower ma wyraznie wieksze opory toczenia. Dzis w dobie baterii litowych i diod, dynamo to juz przeszlosc.

Paweł, ja już drugi tydzień zacząłem na l4 i mam jeszcze do 21 marca.. i też mnie coś trafia, że na rower nie moge :(

Powrót