mam stery
wciskac je na imadle czy zaniesc do pracy na prase?
prasy sie troche obawiam - zeby mi czasem ramy nie zgnietli
wciskac je na imadle czy zaniesc do pracy na prase?
prasy sie troche obawiam - zeby mi czasem ramy nie zgnietli

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tak sobie mysle - czy poprzez zmiane dlugosci sprezyny moge zmienic skok amorka?
czy tlumik olejowy powinien dzialac tylko w jedna strone?
odbicia juz nie tlumi
regulacja w goleni sprężyny służy tylko do ustawienia SAG, a szybkość powroty sprężyny(ugięcia) zależy od tłumika olejowego i regulacji tłumienia powrotu (tłumienia kompresji), nie masz pokrętła na dole goleni, nie masz regulacji tłumienia powrotuWcisnąć powinien się dać lekko, natomiast wysuwać powinien się powoli.
Tak to działa, to jest właśnie tłumienie powrotu.
Regulator służy do tego aby zmieniać prędkość wysuwania się trzpienia, a tym samym prędkość powrotu sprężyny do stanu początkowego/SAG.
regulacja w goleni sprężyny służy tylko do ustawienia SAG, a szybkość powroty sprężyny(ugięcia) zależy od tłumika olejowego i regulacji tłumienia powrotu (tłumienia kompresji), nie masz pokrętła na dole goleni, nie masz regulacji tłumienia powrotu
jest odwrotnie!Wcisnąć powinien się dać lekko, natomiast wysuwać powinien się powoli.
Tak to działa, to jest właśnie tłumienie powrotu.