_Marcin_ napisał:Do XC to jak dla mnie tylko dualcontrol :mrgreen: ( miałem w słabej grupie- LX i naprawdę SUPER! )
Szczerze to sam się czaje na DC ale coś koło Deore

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
_Marcin_ napisał:Do XC to jak dla mnie tylko dualcontrol :mrgreen: ( miałem w słabej grupie- LX i naprawdę SUPER! )
oczywiscie na poczatku trzeba cos kupic. nie jezdzilem od dawna wiec zanim sie wytrenuje na nowo to dowiem sie co moge z czasem zmienicOczywiście masz już takie za 1500zł ale nie które części są słabej jakości,np. taki: http://www.unibike.pl/evolution.html
tylko jest pewien problem. jak kazda nowosc i tarczowki staly sie modne. a jak sa modne to sie sprzedaja. a jak sie sprzedaja to chinczycy produkuja buble :|Co do tarczówek: nie po to ktoś je wymyślił żeby dzieciak lansował się przed blokiem sreberkiem wokół koła (dużo osób tak robi,jednak ja do nich nie należę bo to idioci),tarczówki są lepsze i każdy tak stwierdzi jeśli tylko będzie miał możliwość przetestowania ich na dłuższą mete.
a niby od czego moj BMX sie polamal (nie wspominajac o kolanach :roll: ) ale wtedy mialem 9 latjak ktoś nie wierzy niech odpali sobie jakiś filmik bmx na youtube i niech spróbuje swoim rowerem tak zrobić zęby wybite rama połamana koła pogięte...
rowniez tego nie lubie :???: nie praktyczne bo wymaga oderwania czesci reki od kierownicy. wole juz kciukiem pomachac trochemarian napisał:bartekgib, napisz jak Tobie się jeździ z przerzutkami w rączkach bo Ja ich nie trawie zupełnie
studiowalem z 3 kolesiami co w tym siedzieli - jakie dziwaczne te rowery jak sie pierwszy raz na tym usia... stanie? :???: :lol:Black napisał:proponuje obejrzec:
trial
zauwaz ze rowery na ktorych "jezdza" nie maja nawet miejsca na siodełko...
a niby od czego moj BMX sie polamal (nie wspominajac o kolanach :roll: ) ale wtedy mialem 9 lat![]()
Pawel S. napisał:jak to jest z rozmiarami ram? kiedys kolega kazal mi szukac dla mnie ramy 20". jak pytalem w innym sklepie to 20" faktycznie byla za duza :shock:
jak to sie liczy?
Ty masz do innych zastosowańmarian napisał:Mierzy się tą rurę w której jest osadzona sztyca od siodełka. Ja mam ramę 14"
powiedz jaki masz wzrost i do czego ma być rower...Pawel S. napisał:a tak mi sie przypomnialo - panowie, jak to jest z rozmiarami ram? kiedys kolega kazal mi szukac dla mnie ramy 20". jak pytalem w innym sklepie to 20" faktycznie byla za duza :shock:
jak to sie liczy? oczywiscie wiem ze mozna przymierzyc![]()
a ja do polowy technikum odczuwalem skutki na kolanach :???:nosmaster napisał:cód że nic sobie nie zrobiłem tylko obdarłem brzuch o kierownicę.
a no wlasnie. propo skakania to trzeba jeszcze umiec ladowacnosmaster napisał:swoim mtb skakałem już z około 2m na płasko na trawę i rowerowi nic się nei stało, koło posypało mi się na prostej drodze od pedałowania, kulka była pęknięta i rozwaliła mi całą piastę
czyli odleglosc miedzy piasta korby a mocowaniem rury siodelka?marian napisał:Mierzy się tą rurę w której jest osadzona sztyca od siodełka. Ja mam ramę 14"
why is that ?Pawel S. napisał:w takim razie takie wymiarowanie jest bez sensu :???:
197cm i klasyczne MTB_Marcin_ napisał:powiedz jaki masz wzrost i do czego ma być rower...
no bo twoj rower z 14" rama jest wiekszy niz to na czym ja jezdzilem z 18" rama_Marcin_ napisał:why is that ?
Pawel S. napisał:no bo twoj rower z 14" rama jest wiekszy niz to na czym ja jezdzilem z 18" rama(z tego co pamietam)
no właśnie kolega skoczył moim rowerem z krawężnika i połamał korbę a ja skakałem z dużo większych wysokości i nic się rowerowi nie stałoPawel S. napisał:a no wlasnie. propo skakania to trzeba jeszcze umiec ladowac
jedni skacza z 2m kilka razy dziennie i nic im sie nie dzieje. dadza rower "geniuszowi" i polamie cos zjezdzajac z kraweznika (kolega mial taki przypadek)