• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Mnie takie zabawy rowerem się nie podobają,mam już swojego Unibike już rok a nie umiem nawet dobrze bany hopa zrobić...po prostu mnie to nie kręci i tyle :razz:

[ Dodano: 2009-06-01, 18:17 ]
Wczorajszy wypad na rower w burzę :smile:

Ja jeżdżę prawie codziennie,jednak na dłuższy wyjazd się nie zanosi więc nie ma co pisać.

Zjazd z Cieślara przed podjazdem na Stożek : ) i chyba najtanszy rower w tym temacie, ale jak kumpel daje rade na wyprawy po gorach jezdzic rowerem za 230zł to chyba nie mam co narzekac.

n_omyzs, chyba jednak będę się musiał z Wami wybrać na taką wycieczkę :smile: Problem w tym, że musiałbym sobie kupić kask bo bez kasku trochę niebezpiecznie.

Ktoś ma napinacz na sprzedaż?

[ Dodano: 2010-02-26, 14:23 ]
Nie długo wiosna,pomyślałem nad modernizacją mojego sprzętu i planuje zakup amortyzatora ze sztywną osią w granicach 800-1000zł. Do jakiej jazdy? mam ramę DC cock na której szaleję przeważnie w lesie więc amor musi być do FR,DH i podobne.

musi mieć:

-sztywną oś
-rura sterowa min. 220mm
-min. 150mm skoku
-nie może mulić

Interesują mnie Marzocchi,np. taki:

http://www.allegro.pl/item932619280_marzocchi_z1_drop_off_iv_2006.html

Co o tym sądzicie? nada się?

[ Dodano: 2010-02-26, 14:24 ]
oczywiście ten ma już przyciętą rurę na 19,5cm,ale ja pytam ogólnie o tego amora.

[ Dodano: 2010-02-26, 14:29 ]
Takie też mnie interesują: http://www.allegro.pl/item931693998_marzocchi_66_rcv_1_5_2008_uzywany.html

Sprawdź jeszcze na stronie Gregorio. Mają bardzo dobre promocje. Może i drożej niż na allegro ale na pewno masz gwarancję.
Wiadomo, że tymi widelcami nie jeździ się na przejażdżki po ścieżce rowerowej :) ja bym używanego widelca nie kupił.
Zobacz czy masz stery 1.5 calowe bo wg. mnie są 1 1/8".

Tak,mam 1.1/8. Właśnie się zastanawiałem czy te amory mi wejdą :neutral:

Co do Gregorio to drogo jest,ale mam sklep w Bydgoszczy z tymi amorami więc pojadę tam zobaczyć za ile mają.

[ Dodano: 2010-02-27, 08:22 ]
Z tych tańszych to jest Marzocchi 55RV,w katalogu jest za 1699zł.

marian napisał:
Tak,mam 1.1/8. Właśnie się zastanawiałem czy te amory mi wejdą :neutral:

Co do Gregorio to drogo jest,ale mam sklep w Bydgoszczy z tymi amorami więc pojadę tam zobaczyć za ile mają.

[ Dodano: 2010-02-27, 08:22 ]
Z tych tańszych to jest Marzocchi 55RV,w katalogu jest za 1699zł.

Do 1 1/8" nie wejdzie 1,5". Chyba, że wbijesz rurę w ramę młotkiem bez łożysk ;)
To rozmiar mało popularny stąd takie dobre ceny. Firm które produkują ramy z 1,5" główką jest bardzo mało. I nic nie wskazuje na to, że wyprze popularne 1 1/8".

Też musze pomyśleć nad nowym amorem bo mi RS pilot nie trzyma powietrza a serwisowanie moze byc juz niemozliwe albo drogo wyjdzie. I chyba znów coś ze stajni RS trzeba bedzie wybrać chociaż kiedys mieli ciekawszą oferte.

Yoshi_80 napisał:
Też musze pomyśleć nad nowym amorem bo mi RS pilot nie trzyma powietrza a serwisowanie moze byc juz niemozliwe albo drogo wyjdzie

Ja tam na szczęście nie mam takich problemów z amorami ;)

Oto moje "widły" :mrgreen: :

I tutaj w całej okazałości :

Reynolds Ouzo Pro full carbon, niecałe 400g :cool:

paldo, niby wlokna weglowe troche tlumia drgania ale mimo wszystko nie zazdroszcze bolu nadgarstkow i kregoslupa :wink:

Powrót