przeczytaj wypowiedz mariana wyzej - tutaj nie pojdzie :/
wystaw na specjalistycznych forach
wystaw na specjalistycznych forach
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No właśnie nie jest to normalne. Podobno optymalna kadencja to 90 obrotów na minutę ale dla przecietnego człowieka, nie zawodnika, to może być trochę za szybko. Typowo rekreacyjnie to tak ok 70.
Jazda siłowa powoduje duże obciążenia na stawy co nie jest raczej za zdrowe. Siłowo to sie robi przysiady w siłowni ze sztangą na barkach i robisz ich 10-15 x 3 serie a nie jedzie godzine albo dłuzej na rowerze.
Przy bardziej ambitnej jeździe duża kadencja to podstawa. Siłowo z małą kadencją daleko się nie zajedzie bo pierwszy mocniejszy podjazd zweryfikuje ten styl jazdy jako nieodpowiedni, szczególnie przy MTB jazda z małą kadencja zakończy sie zaraz na pierwszych lepszych nierównościach.
Dlatego ja mam skrajne przełożenie 44-11 i używam go naprawdę rzadko, wrzucam dopiero od prędkości ok 45km/h.
Mógłbym oglądać godzinami, tak samo jak New World Disorder
Marian, na Rometach nie starowali w DH![]()
Zauważyłem, ze występujacy w tych filmach bohaterowie mają skłonności samobójcze
a mnie zdyskwalifikowalo jedno bioderko na malo widowiskowym samochodzie :???:Kilka tygodni w szpitalu, miesiące rehabilitacji... Od tamtej pory nie jeździ w DH.