• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Zamwówiłem już authory 3cc to samo co te meridy tylko kilka zł taniej z przesyłką. Czytałem opinie i często właśnie polecają te meridy/authory.

ja musze zrobic cos z moja przerzutka z tylu
od jakiegos czasu mam problemy z plynna zmiana przelozen podczas obciazenia
na sucho chodzi pieknie. podczas jazdy szarpie lub cos nie chce chodzic :(

rok temu linki i pancerze wymienialem i nic to nie dawalo. obstawiam na "slaba" sprezyne w przerzutce :(

ja musze zrobic cos z moja przerzutka z tylu
od jakiegos czasu mam problemy z plynna zmiana przelozen podczas obciazenia
na sucho chodzi pieknie. podczas jazdy szarpie lub cos nie chce chodzic :(

rok temu linki i pancerze wymienialem i nic to nie dawalo. obstawiam na "slaba" sprezyne w przerzutce :(

Że tak zapytam w którą stronę masz problem. Z większych na mniejsze czy na odwrót?

"w dol"
w gore jest calkiem OK
zdecydowanei lepiej niz w dol. stad te wnioski co do sprezyny

naped calutki nowy, linki i pancerze nowe, manetka przesmarowana

wiec jedyne co zostalo nieruszone to przerzutka :(
ewentualnie krzywy hak, ale nie wyglada na taki

"w dol"
w gore jest calkiem OK
zdecydowanei lepiej niz w dol. stad te wnioski co do sprezyny

naped calutki nowy, linki i pancerze nowe, manetka przesmarowana
wiec jedyne co zostalo nieruszone to przerzutka :(
ewentualnie krzywy hak, ale nie wyglada na taki
Więc spróbuj ustawić na sucho tak że w dół idzie spoko a w górę trzeba lekko przeciągnąć manetkę, wtedy pod obciążeniem łańcuch sam pociągnie a jak nie to lekko pomożesz manetką. Bo jak ustawisz idealnie w obie strony, to na sucho to manetka w dół nie puści ani milimetra i nie pomoże a w górę zawsze możesz troszkę pomóc.
W tańszych grupach z czasem robią się luzy i one są powodem niedokładności, sprężyna raczej rzadko zawodziła.

Ostatnia edycja:
Sama przerzutka tu wiele do gadania nie ma .
Zazwyczaj jak już przeskakuje to wymienia się dla spokoju kasetę oraz łańcuch.

Powrót