• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Pany, szukam jakiegoś zabezpieczenia na rower. Budżet do 100 - 150zł? Znajdzie się coś?

Ja kupiłem ulocki zefala.. wyglądają całkiem nieźle A nie płaci się za markę strasznie..

Ja kupiłem z prętem 13.. są i cieńsze i jeszcze grubsze.. były gdzieś po 90zl

Ostatnia edycja:
Po remoncie, czas na przegląd bajków sąsiadów:)
673a944527bd4be992419be73b17270e.jpg
4f4cba4b267db743cea7e67b16e8c1c4.jpg
f984a26370ab243f8acc2431bc66b7a2.jpg

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Jak nie jest to dynamo w piaście.. to kup na akumulatorek....

A jak w piaście... to teraz przy najbliższej okazji wymienił bym piastę ;-).. ale dopóki nie ma motywacji.. to swiatelka.pl tam bym szukał jakiejś diody w ładnej obudowie.. i odpowiedni sterownik..

Paweł kup dziewczynie latareczkę na ogniwa i ładowareczkę do tej latareczki. Będzie bardziej zadowolona :) Z dynama słabe światło.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mnie interesuje oświetlenie i licznik.

Jako licznik polecam jakiegoś taniego garmina.
U mnie jako oświetlenie sprawdza się od lat convoy S2+ mam 3 ogniwa na zmianę, jedno zawsze wożę w zapasie. Robimy z kumplami często jazdy nocne po lesie, ~3-4h i nie zawiodła mnie ani razu.

Jak nie jest to dynamo w piaście..
schimano 6v 2,4W

A jak w piaście... to teraz przy najbliższej okazji wymienił bym piastę ;-).
to nie dla mnie tylko dla kobiety. wkurza mnie to fabryczne oswietlenie...
a o bateriach nie bedzie pamietala :p

to swiatelka.pl tam bym szukał jakiejś diody w ładnej obudowie.. i odpowiedni sterownik..
przeszukalem - nic na czasie nie maja :(
dzial nie ruszany od dawna

Paweł kup dziewczynie latareczkę na ogniwa i ładowareczkę do tej latareczki. Będzie bardziej zadowolona
to jest typ kobiety, ktora zapomina zabrac kluczy z domu a telefon gubi raz w tygodniu :p
wiec stad na dynamo pelen automat :p

schimano 6v 2,4W

to nie dla mnie tylko dla kobiety. wkurza mnie to fabryczne oswietlenie...
a o bateriach nie bedzie pamietala :p

przeszukalem - nic na czasie nie maja :(
dzial nie ruszany od dawna

to jest typ kobiety, ktora zapomina zabrac kluczy z domu a telefon gubi raz w tygodniu :p
wiec stad na dynamo pelen automat :p

Jak jest zapominalska to dynamo w piaście ratuje sytuacje , a jak 6V to do tego bym dołożył jedno lub dwa ogniwa 18650 z prostym balanserem i włącznikiem schowane gdzieś w rurze pod siodłowej aby przy małych obrotach prądu nie brakło + dioda Cree CREE XP-E lub XP-G z kolimatorem 45-60 stopni i driverem na przód ( można wmontować w oryg. lampę światła przedniego ) nie będzie się rzucać w oczy + jakaś czerwona 1W na tył i gra muzyka .
System bezobsługowy , dziewczyna nie zapomni naładować bo rower zrobi to za nią , widoczność w nocy będzie dosyć spora i sam rower będzie widać z daleka co przełoży się na bezpieczeństwo .
Za parę groszy idzie zrobić dosyć fajne oświetlenie rowerowe , nie raz robiłem przednie lampy wysokiej mocy za ułamek ceny rynkowych owiele słabszych modeli za kilka STÓWEK , warto odpalić lutownice i coś samemu zmajstrować ;)

Powrót