• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

RS Simple Amp - dobór elementów

• Autor wątku Autor wątku Frost
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam.

Jestem w trakcie kompletowania elementów do budowy projektu Reduktora. Wielu poleca tą opcję na początek "zabawy" z budową.

Pytanie moje dotyczy tranzystorów. Chodzi o te IRFP140 oraz IRFP9140.

W dokumentacji podano że użyte tranzystory to IRFP140 i IRFP9140. Na którymś ze zdjęć znalezionych w necie, nie pamiętam już gdzie (jak znajdę to wrzucę link) widziałem że w kompletnym kicie były dołączone 140N oraz 9140N. Pytanie jak to rozumieć. W dokumentacji są bez literki N, w zestawie kompletowanym pewnie przez pomysłodawcę są z literką N. Czy to ma znaczenie w tym układzie? Posiadam w domu IRFP140 (bez N) oraz IRFP9140N. Czy mogę ich użyć czy muszą być obydwa z, bądź obydwa bez "N"?

Z góry dziękuję za wszelkie rady czy uwagi.

Pozdrawiam

Zdaje się, że ta literka "N" na końcu symbolu, oznacza tylko jakiś szczegół obudowy. Struktura powinna być taka sama.

Powrót