• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

satelity 2-way plus subwoofer. prosze o rady :)

polmen napisał:
pytanie, czy w tych mivocach, wszystkie satelity są podłączane pod suba?? :>
z tego co widze to nie (mimo ze malutkie zdjecie :roll: )
szczerze mowiac to po subie nie spodziewam sie za wiele - taki tymczasowy :P
wasik1989 napisał:
SW3800 to bardzo dobry subwoofer domowy. Jest tam 15' głosnik dobrej jakości.
czy aby napewno ten sub tam siedzi?
Randall napisał:
Mówimy o tym Philips SW3800?
nie - o mivoca. byly takie sprzedawane wczesniej.
ale cos mi sie niewydaje zeby on byl tutaj w tym zestawie :???: jezeli jest to ja to kupuje :P

sory, patrząc na zdjęcie myslalem ze to Mivoc SW3800, ale ten który jest w zestawie też brzmi dobrze. Jest to zmodyfikowany FGW253 ;) tutaj żadna satelita nie jest podpięta po suba, potrzeba amplituner.

wasik1989 napisał:
tutaj żadna satelita nie jest podpięta po suba, potrzeba amplituner.

i to mi się podoba :D

[ Dodano: 2008-09-11, 17:21 ]
No więc tak ;) kolumny przyjechały :D

podłączyłem i uuuuu :P

strasznie to małe :P

filmu jeszcze nie ogladałem, w audio strasznie brakuje średnicy...

subwoofer... no właśnie :D nie wiem jak do tego podejść, daje sporo basu, potrafi zagrać głośno, ale czy wykręca kiszki?? napewno nie... chyba że w filmach zagra inaczej, dziś wieczorem robie test na matrixie zobaczymy :D

PS :p USTAWIENIE TYMCZASOWE, dla sprawdzenia czy jakoś działa :P

:mrgreen:
polmen napisał:
w audio strasznie brakuje średnicy...
:???: cos nie wierze - przeciez u UKAsza bylo OK :???:
polmen napisał:
nie wiem jak do tego podejść, daje sporo basu, potrafi zagrać głośno, ale czy wykręca kiszki?? napewno nie
poczekaj az sie wygrzeje :P
moglbys rozkrecic suba i "fronty"? ciekaw jestem jakie tam glosniki niskotonowe siedza :D

jutro rozkrece po południu i wieczorkiem wrzuce relacje :D obejrzałem sobie film, już samo to że porównuje zestaw z czyms za 200 złoty z lidla ( w tym dvd) o takowego słuchałem wcześniej :oops: jest wystarczającym wrażeniem :P może dechu w piersi nie zapiera ale przejrzenie paru scenek z filmów na przykład wojny pod helmowym jarem (władca pierscieni) brzmią bardzo dobrze :D

no ja mojej yamahy nie uważam za wysoki model a ma wybór 4 a 8 ohm...

[ Dodano: 2008-09-12, 16:56 ]

rozebrałem kolumienki i baśnik... nie ma żadnych oznaczeń na głośnikach.. moge najwyżej słabe zdjęcia przesłać...

polmen napisał:
filmu jeszcze nie ogladałem, w audio strasznie brakuje średnicy...

U mnie właśnie powodem do ich chwalenia była średnica i przestrzenność z jaką może zagrać ten zestaw ;) Tak że pewnie jakieś ustawienie w ampli lipne, albo może coś z polaryzacją pochrzaniłeś?

to jest baśnik

z frontami bedzie trudniej gdyż nie mogłem ich całych rozebrać (głośniki wmonotwane w listwe, wpuszczone w otwory i naklejona zwrotka, która przez otwory nieprzechodzi... mam tylko niewyraźne zdjęcie telefonem walnięte, zresztą te też nie są megaświetne :P ale jak na telefon :d

co do dyskusji o średnicy... kłócic sie nie chce.. może to wynika z rożnego podzielenia pasma w porównaniu do altusów... bo tak porównywałem :P

wiem... altusy to żadna wypaśna konstrukcja.. ale daje rade...

Ten subwooferowy głosnik sprzedawał rafal slusarczyk na allegro. Szkoda że juz zakończył działalnosć - przyczynił się napewno do wzrostu jakości na naszym forum, wyszliśmy z przekonania ze istnieje tylko STX ;) Btw. układ napędowy ma taki sam jak FGW258 ;)

chcialoby sie powiedziec "a nie mowilem".. :mrgreen: niby kino ale dobre stereo jest duzo lepsze..

UKA mial te glosniki :P szkoda tylko ze chyba ich nie slyszalem :???:
co do frontow to pisalem ze chodzi mi tylko o niskotonowy - ten plastikowy modol dobrze znam. rozkrec monitor i pokaz jaka tam zwrotnica siedzi - pelnoprawna, porzadna zwrotnica :P
polmen napisał:
co do dyskusji o średnicy... kłócic sie nie chce.. może to wynika z rożnego podzielenia pasma w porównaniu do altusów... bo tak porównywałem
bylem dzisiaj u UKAsza i pytalem o to dla pewnosci - tam brakuje wyzszego basu ale napewno nie srednicy ;]

polmen napisał:
no cóż , moja nie ma :P
Widać mój model jest wysoki i ma duże wymagania co do kolumn ;)

dolphin123 napisał:
takero napisał:
gdyby te kolumny jeszcze 8R miały...
to...? :wink:
to bym je nabył już dawno i nie walił się teraz chwilowo z kinem.

Powrót