Witam
Jestem w trakcie realizacji tego projektu (naprowadził mnie na niego kolega marian) i tu z góry dzięki za podpowiedz i Yoshiemu za udany projekt.
Jak skończe to wkleje jakąś fotke narazie jestem w trakcie fornirowania i malowania standów (chyba ze w dziale w trakcie budowy coś umieszcze bo mam kilka fotek) .
Już miałem okazje posłuchać tylko 1 glośnika po sklejeniu obudowy jeszcze z niepełnym wytłumieniem i z niedostrojonym br, ale jestem pozytywnie zaskoczony gra to naprawde świetnie, w porownaniu do tonsil i fenksów miazga, i co wiecej basu jest o wiele wiecej przyjemniego ładnie wypełniającego pomieszczenie , niż z tonsili.
Potwierdzam ze 15 ma mocną srednice, dopiero usłyszałem co to srednica.
Wysoki gra fajnie lekko naturalnie, super sie zgrywa z 15, muzyki można słuchać i słuchać.
Mam jescze pytanko do kolegów, może ktoś mi podpowie czy dobrze myslę - chodzi mi o głosnik centralny jak bym wykorzystał to samą zwrotnice i zamiast 8 omowej 15 dał 2x 4 omy to bedzie to grało czy trzeba projektować zwrotnicę od nowa pod centralny ?.
Dodam ze zamierzam zbudować cały zestaw kina domowego te monitorki bedą grały na tyłach w zestawie.