No i bardzo Wam dziękuję za rady.
W takim razie rozejrzę się za materiałem i pomału zacznę coś tworzyć. Może zdecyduję się na jakąś obudowę testową skręcaną, a żeby można było poeksperymentować. Wiąże się to również z tym, że w okresie jesienno-zimowym nie mam za bardzo warunków do klejenia, fornirowania, itd... Warsztat mam nie ocieplony i nie ogrzewany, a w domu się nie da. Za to przez zimę można pudło dopieścić i na wiosnę zrobić docelowe skrzynki. Czas tak szybko upływa, że zima szybko minie
W takim razie nie będę dalej kontynuował tego tematu w tym wątku, ponieważ nie jest mój. Założę nowy, jak coś więcej się urodzi. Chyba, że można dalej tu pisać, ale czy to nie będzie bałagan na forum. Np. na Atnel.pl gonią za coś takiego.
Jedno, o co bym jeszcze zapytał, to jaki byście zaproponowali litraż. W tym wątku http://www.troelsgravesen.dk/SEAS_CA18RLY-COMPACT.htm są dwie wersje dla jednego głośnika 16 litrów i 24 litry. Rozumiem, że obudowę muszę podwoić dla dwóch sztuk, ale przykładowo 48 litrów, to dość sporo. Wyjdzie małe monstrum. Co byście doradzili. I na tym koniec pytań. Może jeszcze jedno. Czy współczesne tweetery (np. te, które posiadam) na 100% nie potrzebują osobnej obudowy ? Mogą być nie odizolowane od reszty, czy jednak lepiej zamknąć w małej puszce. Wiadomo, że chodzi o litry, a żeby myło jak najmniej w gabarycie. Pozdrawiam.
Jak mamy Ci zaproponować litraż, skoro nie masz parametrów TSP głośnika? Zacznij od ich zmierzenia, bądź zdobycia od producenta.