Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No właśnie, to martwi, większość ma niską skuteczność a 3" zazwyczaj konstruują jako szeroko-pasmowe, żeby jeszcze wysokimi grały... Choć przy tri-ampingu i normalnym poziomie słuchania to w pewnym sensie nie aż takie istotne.Zwrócił bym też uwagę na spl tych średniaków czy to 3 czy 4 calowych. Często te 3 calowe mają bardzo niski spl 80-83dB gdzie 4" potrafią mieć 90dB.
No bo 340m/s / 80Hz to ponad 4m. No dobra to jest tak że masz rację, ale nie masz. Tak, w samochodzie często będzie słychać kierunek "wysokiego basu"; ale w idealnych warunkach nie - to miałem na myśli. Ucho nie łapie źródła do tak niskich hz; a to co słychać to kwestia akustyki, po prostu Hz leci ze źródła + te Hz z fali odbitej + rezonans pomieszczenia.Tak fala ma 4m. Ale sam dźwięk jest leci 340m/s więc parę milisekund dochodzi do ucha dłużej i niestety ucho łapie różnice między najbliższym a najdalszym głośnikiem.
RS52ANO której konkretnie Daytona kopułce masz na myśli ?
Też myślałem o tym daytonie RS52AN. Można by na tokarce kosz stoczyć i by byli już sensowniej.RS52AN
Patefil. Ma wysokie qts, ale w tym przypadku jeszcze niskie.
Focale IS 200 i ISS200 mają QTS - 1.1
Blam 165RS ma wysoką skuteczność i QTS - .74
Ciekawe ile ten satori będzie kosztowałTeż myślałem o tym daytonie RS52AN. Można by na tokarce kosz stoczyć i by byli już sensowniej.
Kto patrzy na zniekształcenia, słuchać trzeba [emoji854]Bo szybko rosną zniekształcenia poniżej 1khz. Dość typowe dla kopulek 50mm.