Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nie moglem sie powstrzymac ![]() | ![]() |
oryginalnych nie kupisz. wszystko to sa zamienniki. podobnie jak u nas zawieszenia do tonsili i cewkiCzy są dostępne w sprzedaży jakieś części do JL Audio 13W7 ?
fabryczne skrzynie pod te glosniki "trzymaja" magnesGłośnik był zamontowany na styk w obudowie, tylna ścianka praktycznie dotykała nabiegunnika dolnego, jak to było w samochodzie to na dziurach w końcu nie wytrzymało.
magnesy ciezko sie obrabiabędzie wyższy o 1cm. Na to też mam pewien plan ale to opiszę niedługo
- No dolne zawieszenie zmeczone jak Nover zauważyłeś. Tak się stało bo jest zrobione z najtańszego materiału - bawełna i mówiłeś, że głośnik leżał w wilgoci, co spotęgowało usterkę.
- Inżynieży od projektu aluminiowego kosza też widzę bardzo dobrze zaprojektowali efektywną powierzchnię przeznaczoną do przyklejenia dolnego zawieszenia, jest nadwyraz szeroka
- Dalej - górne zawieszenie piankowe, najtańsze i jego tragiczna asymetria sztywnosci, co widzę po kształcie promienia.
- Wewnętrzna srednica magnesu tak mała, że parenaście procent linii statycznego pola magnetycznego jest zwarta zamiast lecieć przez szczelinę a nie zdziwiłbym się jakby w pewnym momencie polaryzacja zmieniała kierunek, czyli w krytycznych momentach negatynwego wychylenia cewki siła Lorenza zmienia kierunek i cewka zamiast być wypychana ze szczeliny będzie ciągnięta w głąb. Nie ma większego źródła zniekształceń nieliniowych jak ten czynnik. A czytając spec. inżynieży chwalą się jak to motor nie został super zoptymalizowany.
- Umiejscowienie siateczki przeciw drobnym brudom, za nawiertami w rdzeniu, też nie było inteligentne.
Z technicznego punktu ta pompka nadaje sie do suszenia włosów u wylotu dolnego nadbiegunnika, albo z portu BR jak juz zaaplikuje ktoś. Z "odsłuchowego punktu widzenia" nie wiem, kto co lubi.
Jedyne co mnie zastanawia to zastosowanie prostopadłych nawiertów w rdzeniu dolnego nadbiegunnika, po co one tam są, nie wiem.