• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Skrzynia CL 10litrów, DLS CAD-1000, jaki głośnik?

- Rockford Fosgate P2D28
mielismy drozszy model.. taki za 500zl w detalu (nie pamietam jaki dokladnie)
i albo to dziwny glosnik... albo cos w systemie bylo skopane :/

Z budżetówek takich jak Lanzar, Pyle, Phonocar nie znajdzie się nic co zagra przynajmniej poprawnie?
odpada

Rfp3408 bardziej.
mam z tej serii 10" i jest OK ;)
ale nie testowalem w zamknietej

ale ty nie masz szukac grajacego glosnika...
tylko glosnika ktory zagra poprawnie w 10 litrach!

Zgadza się, ale też nie chcę się ograniczać do 4 zaproponowanych modeli. Jeśli Soundstream jest coś wart to będę też szukał 20-tki z ich oferty.

I myślisz, że każda 8" zagra dobrze w 10 litrach? Dostałeś kilka sprawdzonych typów na tacy, a ciągle szukasz nie wiadomo czego... Jeśli to dla ciebie za mało, to powiedz, że masz do wydania 500zł i dorzucimy jeszcze kilka propozycji.

Właśnie wręcz przeciwnie, szukam cały czas na necie najtańszej opcji. Nic na tacy nie dostałem, zaproponowaliscie, ale na necie w chwili obecnej z tych typów nic nie ma.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mogę mieć rockforda fosgate P2D2-8 starszy model, z płaską niebieską membraną za ok. 150zł. Oprócz Pawła S. nikt się nie wypowiedział. Nie znacie tego modelu?

W sprzedaży już go nie ma, ten go chyba zastąpił:

images

Miałem system przedni z tej kolekcji
Na wysokotonowce była wielka i ciężka tuba

Odesłałem jeszcze szybciej jak przyszedł

To wszystko chińskie swierzaki
Ten sprzet nic sobą nie reprezentuje

Na czym polegała "dziwność" jego grania?
glosnik o duzym x-max ale na bardzo sztywnym zawieszeniu. dlugo sie wygrzewal, ale nadal nie pracowal jak inne glosniki
gral przyjemnie niskim basem, ale najnizszego nie odtwarzal, a z "kopem" mial tak dziwne problemy ze brzmial tak jakby wzmacniacz byl przesterowany czy glosnik uszkodzony
czyli majac glosnik za 500zl nie mam pelnego pasma basu :/
ale nie wiem czy to byla wina glosnika bo nie zmienialismy ani suba ani wzmacniacza. moze to byla nawet wina radia ;)

glosnik o duzym x-max ale na bardzo sztywnym zawieszeniu. dlugo sie wygrzewal, ale nadal nie pracowal jak inne glosniki
gral przyjemnie niskim basem, ale najnizszego nie odtwarzal, a z "kopem" mial tak dziwne problemy ze brzmial tak jakby wzmacniacz byl przesterowany czy glosnik uszkodzony
czyli majac glosnik za 500zl nie mam pelnego pasma basu :/
ale nie wiem czy to byla wina glosnika bo nie zmienialismy ani suba ani wzmacniacza. moze to byla nawet wina radia ;)

Rozumiem. Ale nadal nie sprecyzowałeś który testowałeś, najnowszy model, czy ten, który ja mam możliwość kupić. Mój to model z 2007r..:
B001JT7CQ6-1.jpg

Powrót