• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sony 13cm + mission - pora na cos nowego

jak to rozmiar glosnika? 10 czy 13cm?
prawdopodobnie wystarczy tylko kondensator + rezystor

---------- Post dodany o 14:47 ---------- Poprzedni post o 23:47 ----------

b1cfe7c148de59921a58645535ba21f7_1454351380.jpg

Pawel, bedziesz te resztki frezowal z reki? czy jakis szablonik?

szablon jest zamowiony...
ale nie chce mi sie czekac 2-3 tygodnie wiec zrobie to recznie (nozyk a nie frezarka)

Nie na temat...
kat01, wklejaj swoje wypowiedzi w [ offtopic ] tresc [ /offtopic ] (bez spacji) bo mieszaja sie tresci

tak tylko jak połączyc 6ohm i 8 ohm by wyszło 4 ohmy?
nie da sie! kolumna bedzie 6ohm

---------- Post dodany o 17:49 ---------- Poprzedni post o 15:35 ----------

027a6b11faf41d184e0a6761b8a9077c_1454351382.jpg

---------- Post dodany o 10:32 ---------- Poprzedni post o 17:49 ----------
d6299f3c30a836de7dd0a99b75ef9cf7_1454351381.jpg

jeszcze b-r i terminal i mozna glosniki znowu wygrzewac ;)

musze zainwestowac w frezarke. kiedys oscylacyjna kupilem i szlifuje recznie wior ale to jest przegiecie na apiery sie wyda wiecej niz na frezarke wiec czas kupic.

Pawel a jak posklejales tak plyty pod katem? byly ciete pod katem czy jak?

Nie na temat...

musze zainwestowac w frezarke. kiedys oscylacyjna kupilem i szlifuje recznie wior ale to jest przegiecie na apiery sie wyda wiecej niz na frezarke wiec czas kupic.
Z tego co pamiętam to jesteś kulturystą, więc parę w łapach masz. Ja z wiórem bym się nie podejmował walki ręcznie:) Oscylacyjna szlifierka to też bardzo przydatne narzędzie.

Nie na temat...
40tka i 60tka. jak masz duze nadatki to tyle schodzi jeden dzien szlif szpachla drugi dzien szlif. poodzenie zlifowac 6kolumn w kilka minut. ja szlifuje do momentu az nie czuje laczenia pod palcami

ja używam szpachli samochodowej ale i tak nie zawsze, która schnie kilka minut
ostatnio użyłem kleju rakolu, który pięknie zastąpił szpachlę
i też szlifuję do uzyskania gładkości

8fc6d94df1bc9c0b6a4f67f744b35870_1454351413.jpg

---------- Post dodany o 13:10 ---------- Poprzedni post o 19:48 ----------

[/COLOR]kolumienki juz graja jakis czas

wsadzilem tunele jakie mialem i czekam zeby je przedluzyc... ale chyba zostawie krotkie bo podbicie na wyzszym basie spodoba sie poczatkujacym (takie marketowe dudnienie)
niskiego basu z tego nie bedzie. wyzszy nawet calkiem OK
zwrotnica narazie "na ucho" zeby glosniki sie wygrzewaly. no i myslalem ze bedzie gorzej ;)

jak zwrotnica nie bedzie zbyt skomplikowana to mysle ze zestaw sie spodoba poczatkujacym

Mam jeszcze 2 małe pytania. Jaka średnica i dł. bas reflexu? I jeszcze jedno: czy GDN13/40/2 tonsila lepiej spisze sie na basie w obudowie ok 6-9 litrów? Chodzi mi o zejście powiedzmy 60Hz, jednak dynamiczne.

Powrót