• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sony 13cm + mission - pora na cos nowego

Paweł gdzie zakupiłeś te Audaxy? Szukałem trochę w sieci ale nigdzie nie znalazłem. :(

wracam do monitorkow

49c050447f3a4a9d1662851d1b322c5b_1454351720.jpg
e1c83f03a9d7772891cd041d2c198ad4_1454351715.jpg

chcialem wyrownac juz istniejace otwory... niestety sie nie udalo, juz wiecej recznie wycialem

zabralem sie za oklejanie...
tzn chcialem bo sie okazalo ze jednak mam za malo skaju :???:
tak wiec tylko przymiarki
add1547b30e086db74a311a4f0eaaabf_1454351330.jpg

Pierścień ładnie się prezentuje...Wiem, że to ma być prosto i tanio ale zamieniłbym srebrne śrubki na czarne imbusowe. Na pierścieniu taki kontrast mógłby dać fajny wizualnie efekt...tym bardziej, że front też planujesz w czarnym skaju...

no wlasnie nie zamierzam zmieniac ich na czarne...
ladnie pasuja do srebrnych koszy i frontu wiec takie zostawie

Fajnie prezentuje się ten front. Ja osobiście także zostawił bym srebrne śruby/wkręty...ale na pewno przetestował bym także wersję z czarnymi - gusta potrafią się szybko zmieniać ;)

zobacze jak okleje w calosci
okazalo sie ze mam maly kawalek skaju ktory starczyl na polowe obwodu monitora...

520818359577bea6d74040a1a81d74f1_1454351371.jpg
a92123b1831cf1d6002720e929291fae_1454351369.jpg

"plastic is fantastic" :D
jak widac skaj ladnie sie naciagnal na boczne scianki ;)
przykrecony MDF bedzie pozniej zmodyfikowany

pogoda sie poprawila wiec pora wrocic do prac
Sam pomysł może nie jest nowy, ale wart uwagi ;)
Powiedz Pawle, jaka była sztywność sanek z kątowników aluminiowych. Jeśli dobrze widzę, to są one przykręcone do większej płyty (panel podłogowy?). Pytam o ten szczegół, ponieważ ma to istotne znaczenie dla dokładności frezowania, która znów zbyt duża nie musi być, ale...
Jeszcze jedno, osiowanie ramion wahadła zrobiłeś tylko na śrubach/wkrętach ciasno pasowanych w otwór ramion?

Sam pomysł może nie jest nowy

tak, zaczerpniety z forum z przed wielu lat
ktos sobie tak frezowal fronty do kolumn ;)

Powiedz Pawle, jaka była sztywność sanek z kątowników aluminiowych. Jeśli dobrze widzę, to są one przykręcone do większej płyty (panel podłogowy?). Pytam o ten szczegół, ponieważ ma to istotne znaczenie dla dokładności frezowania, która znów zbyt duża nie musi być, ale...
niestety sztywnosc nie jest zadowalajaca i dlatego frezowanie nie jest zbyt dokladne
powstaja schodki ktore bede musial szlifowac recznie

ale ksztalt mam nadany wiec jestem zadowolony ;)

Jeszcze jedno, osiowanie ramion wahadła zrobiłeś tylko na śrubach/wkrętach ciasno pasowanych w otwór ramion?

sruby wkrecane w plyte
nie za dokladnie ale wystarczajaco ;)

ten przyzad byl doswiadczalny i okazalo sie ze dziala poprawnie
nastepnym razem zrobie to lepiej

---------- Post dodany o 16:51 ---------- Poprzedni post o 22:42 ----------

az nie moglem sie powstrzymac :D
13514bccd9e904bbd2e15f75486040d4_1454351467.jpg

Bardzo ładnie. Super wyszły zaokrąglone deski. Przyrząd widać się sprawdza. Ja bym tylko maznął Pierścień od Missiona na czarno.

nie!
kosz jest jasny wiec alu zostanie w naturalnym kolorze
jakis kontrast musi byc ;)

jeszcze tylko boki zabejcuje na ciemniejszy kolor i lakier :D

pierscien jest szlifowany i ma ladne rysy koncentryczne
na zdjeciach tego nie widac ale na zywo jest ladnie
tak wiec glosniki zostaja bez zmian

Powrót