• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Dzięki, coś jest na rzeczy. Poprzednio miałem dwie pozycje mikrofonu w zakładce nagrywanie, teraz jest jedna. Jeśli zew. mikrofon jest wypięty to zbiera sygnał z mica w laptopie, jak wpiety to z wkładki. Może update sterowników pomoże ?

Ok po instalacji ponownej sterowników z panelem okazało się że jest włączone "usuwanie akustycznego echa" oraz 'tlumienie zaklocen'

W efekcie każdy pomiar był inny i obciety na 7khz...

Nie wiem, czy jest sens zakładać nowy temat, więc napiszę tutaj :)
Dostałem kilka takich transformatorów:

800VA, jałowo 2x33V, pod obciążeniem na jednym odczepie ok 110W widocznym za załączonym obrazku, spada do około 30.5 VAC.

Raz na ~5 podłączeń do sieci, wywala korki, bez obciążenia. Trafo generalnie w żaden sposób się nie grzeje/gotuje. Zdaję sobie sprawę, że trafo tej mocy powinno bezwzględnie pracować z soft startem, ale chciałbym mieć absolutną pewność, zanim będę je sprzedawać - w jaki sposób takie trafo można posprawdzać?

Druga sprawa - wycena ;) Ilę za takie "cudo" mogę zawołać? Jakość wykonania nie powala, gdzieniegdzie folia jest przerwana.

Raz na ~5 podłączeń do sieci, wywala korki, bez obciążenia. Trafo generalnie w żaden sposób się nie grzeje/gotuje. Zdaję sobie sprawę, że trafo tej mocy powinno bezwzględnie pracować z soft startem, ale chciałbym mieć absolutną pewność, zanim będę je sprzedawać - w jaki sposób takie trafo można posprawdzać?

Normalna sprawa.

Druga sprawa - wycena Ilę za takie "cudo" mogę zawołać? Jakość wykonania nie powala, gdzieniegdzie folia jest przerwana.

Nie dużo, nie są to raczej ciekawe transformatory - za niskie napięcie dla wzmacniacza o większej mocy, niski poziom jakości wykonania itd.

Ostatnia edycja:
Bardziej się boję co będzie jak jeszcze kilka lat u koryta utrzymają się PO :P zresztą PiS nie lepszy, na tą chwile lepszej alternatywy nie widać :/

Ja się cieszę z tak dobrego wyniku JKM. On jest wariatem, owszem. To w jaki sposób mówi zwolenników mu nie przysparza. Z resztą też często to, co mówi, działa podobnie. Ale w kwestiach ważnych, jak na przykład gospodarka, służba zdrowia, edukacja, itp., gość gada z sensem. Czasami to z podziwu wyjść nie mogę, gdy słucham różnorakich gadających głów (PIS, PO, SLD, PSL, itd.) w programach publicystycznych, a gadających takie głupoty, że zastanawiam się, czy oni tak dobrze kłamią, czy sami wierzą w te brednie. JKM na tym tle jest naprawdę logicznie myślącym człowiekiem. Jest jeszcze jedna rzecz, która za nim mocno przemawia. Facet nie pcha się do władzy dla kasy. On robi to z przekonania i z faktycznej chęci poprawy sytuacji kraju.

Ostatnia edycja:
Powrót