• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

jeszcze trzy slowa o kabla sieciowych. te tez slychac. powod jest tego taki ze jest transformator, diody, kondensatory, przed tym kabel sieciowy, jakis rozgaleznik, kolejne kable sieciowe, diody i kondensatory we wspolpracujacych urzadzeniach. Otoz , w wielkim skrócie, kondensatory w zasilaczach "rozmawiaja" ze sobą poprzez te transformatory i kable sieciowe, i wplywają na siebie nawzajem. Tak jest , ze kondensator bardzo nie lubi miec towarzystwa w postaci innego kondensatora. Zjawisko przeze mnie zbadane, potwierdzone. Czas reakcji kondensatorów jest dlugi - kilka, kilkanascie godzin, dzieje sie to ze jeden przejmuje pewne pasmo pracy drugiego, mniejszy zawsze zabiera większemu. Wtedy jedno urzadzenie zyskuje ale drugie traci, traci z reguły wzmacniacz mocy i ma to najwiekszy wplyw na dzwiek.

A co tam, jeszcze jeden cytacik

94150d1267303640-powered-subwoofer-question-sub_1_.jpg

nowy rodzaj silnika odrzutowego ? ;)

Szybkie pytanie..da się założyć kolce na gotowe skrzynki ? Chciałbym podnieść kolumny..a są już ofornirowane

Panowie, jest jakis napoj gazowany o takim samym smaku jak popularne energetyki, ale bez zawartosci tych dopalaczy? Chyba za czesto siegam po te produkty, ale tylko z uwagi na smak, a nie chcialbym sie ladowac kofeina i tauryna.

Ostatnia edycja:
Hmm, mi smak energetyków kojarzy się z, przepraszam, żygowinami. Z przerażeniem stwierdzam, że jednak jest w jakiś sposób wciągający... :glare:

Kazdy energetyk smakuje troche inaczej, szczegolnie te najtansze sa niezbyt dobre.

Smak rzygowin? Ciekawe okreslenie, zastanawiam sie czym dabyl rzygales, ze zapamietales taki smak i skojarzyles go z energetykiem :D

Ostatnia edycja:
Smakuje jak smakuje, ale raczej śmierdzi... Już wolę mtn dew ;)
W żabce widziałem ostatnio pół ściany energoli może tam coś wybierzesz ? (nawet kokosowe chyba były)

Powrót