• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

A co konkretnie masz namyśli?

W sumie sam nie wiem co mam na myśli, mam wrażenie że czasem ucieka uderzenie albo nie uderzyła a słychać poza tym są tak szybkie przejścia że dobry montażysta mogłby bez problemu dobre momenty zmontować. Poza tym nie wygląda na zbyt zmęczoną tymi pałeczkami :P

O właśnie w linku od Dabyl 2:28, leci seria a ona dalej tłucze w te talerze. Totalnie nie znam się na instrumentach perkusyjnych, w sumie na żadnych instrumentach się nie znam, więc jak uważacie? Ściema? :) Tak sobie myślę że jak bym usiadł z kratą piwa na tydzień i byłby jakiś kompan z umiejętnościami grania na perkusji pokazał co i jak to udało by mi się nauczyć uderzać w odpowiednim momencie i w odpowiedni sposób żeby montażysta zmontował to idealnie... Nie ukrywajmy że jednak Pani perkusitka gra tutaj pierwsze skrzypce, w sumie cyycki (można tutaj tak po 22?) nikomu się jeszcze nie znudziły :D

O właśnie w linku od Dabyl 2:28, leci seria a ona dalej tłucze w te talerze. Totalnie nie znam się na instrumentach perkusyjnych, w sumie na żadnych instrumentach się nie znam, więc jak uważacie? Ściema?

Nie.
Dodaj do tego stopy których nie widać i masz komplet serii.

Tak sobie myślę że jak bym usiadł z kratą piwa na tydzień i byłby jakiś kompan z umiejętnościami grania na perkusji pokazał co i jak to udało by mi się nauczyć uderzać w odpowiednim momencie i w odpowiedni sposób żeby montażysta zmontował to idealnie...

Szczerze wątpię.
Oczywiście mogę się mylić ;)

O właśnie w linku od Dabyl 2:28, leci seria a ona dalej tłucze w te talerze.
Hmm, nie wiem dokładnie o czym piszesz, ale może chodzi o to, że na perkusji gra się nie tylko rękami, ale też nogami (co pani na filmiku pięknie prezentuje od około 3,20), więc "tłuczenie w talerze" wcale nie wyklucza pojawienia się "serii" - bo te serie, o których piszesz, to chyba właśnie stopa na perkusji, mam wrażenie. Moim zdaniem to raczej nie fake.

Ostatnia edycja:
Zdarzylo mi sie kilkanascie razy siedziec za perkusja. Jak wiekszosc rzeczy, wydaje sie to prostsze niz w rzeczywistosci. Mam calkiem dobra koordynacje ruchowa ale jak tylko probowalem wlaczyc nogi to rece gubily rytm. Zreszta nawet samymi rekami na dwoch roznych garach grac w innym tempie, przejscia itp sa prawie nie do ogarniecia. A to co wyprawiaja magicy na drumm festach to przechodzi pojecie po prostu. Filmik typu fake nie przejdzie, jak umiesz "uderzac palkami w odpowiednim momencie" to po prostu grasz, bez fake'u :-)

Panowie, piła panelowa Shelling to coś dobrego?
W Juanie mają tani MDF i tną na formatki właśnie taką piłą.
Pytanie tylko czy taka piła jest precyzyjna?
A może nawet jest lepsza niż ta w Castoramie?

A mi w Juanie strasznie drogo to pocięcie wychodziło. Wyceniłem kilkanaście półek i szafę i wyszło nie tanio. Kupiłem w zwykłej stolarni, wyszło z 50% taniej i jakościowo OK. Jak ktoś z Wawy to mogę polecić, płytex się ta stolarnia nazywa.

Panowie, szukam service manual do amplitunera Telefunken HR 660. Narazie znalazlem tylko na platnych stronkach...

Ps. przydalby sie taki offtopik w temacie elektroniki.

Powrót