• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Można do tego dopisać "nieważny głos" oddawany przez samego głosującego, w postaci narysowania wielkiego kutacza na kartce z dopiskiem "walcie się" itp.

Niestety nie. Pracowałem kiedyś w komisji wyborczej. Wyborca ma prawo na karcie od głosowania wypisywać co mu się podoba , rysować kutacze itp. Liczy się tylko to czy jest krzyżyk przy nazwisku czy nie ew czy nie ma więcej krzyżyków niż jeden. Całą resztę komisja ignoruje i uznaje głos za ważny lub nie na podstawie kogo ów artysta zaznaczył krzyżykiem.

W Uk wygrał Kukiz :) ponad 50% poparcia, jakie wnioski ?

Ambasada podaje oficjalne wyniki wyborów w Wielkiej Brytanii

Oficjalne wyniki #wybory2015 w UK: 53,41% Paweł Kukiz 14,23% Bronisław Komorowski 13,99% Andrzej Duda 11,07% Janusz Korwin-Mikke

Niestety nie. Pracowałem kiedyś w komisji wyborczej. Wyborca ma prawo na karcie od głosowania wypisywać co mu się podoba , rysować kutacze itp. Liczy się tylko to czy jest krzyżyk przy nazwisku czy nie ew czy nie ma więcej krzyżyków niż jeden. Całą resztę komisja ignoruje i uznaje głos za ważny lub nie na podstawie kogo ów artysta zaznaczył krzyżykiem.

No brak krzyżyka lub kilka jak najbardziej też.

- - - - - aktualizacja - - - - -

W Uk wygrał Kukiz ponad 50% poparcia, jakie wnioski ?

A teraz powiedz to za przeproszeniem "staruchom" w Polsce.
Nie wytłumaczysz...

2 tysiace i tak niezła wypata jak na poczatek... a ten geniusz powie wez se kredyt, juz paru takich bylo i dzisiaj roznie sie z nimi nadzieję

Ja zaraz po technikum dostałem szanse na robotę w elektr-obudowie, może ktoś zna, wielka firma. najniższa krajowa na wstępie a po roku może dorzucą sie do zaocznych studiów w im potrzebnym kierunku.

Gajowy kontra bredzący pajac uszczęśliwiający młodych ludzi opowieściami jak nie być lewakiem, albo muzyk o twarzy zaciętego alkoholika mający wyJOWane na wszystko. Czyli śmietanka inteligencka, wiejski filozof i mianowany antysystemowiec.
Dobre. Na wiocha.pl i wykop.pl się nadają.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Taka mała ciekawostka - w tym roku Audioshow będzie trzydniowe - od 6 do 8 listopada :)
http://audioshow.pl/
Za mało kasy w dwa dni zbierali?

Taka mała zagadka :)
Dwa głośniki o parametrach :
1) Qes = 0.51 , Qms = 1.46 , fs = 28, vas = 57l
2) Qes = 0.5 , Qms = 5.19 , fs = 30 , vas = 51.5l

Oba w obudowie zamkniętej .
1) w 55l
2) w 24l

Który będzie miał lepszą odp. impulsową ? :)

Powrót