• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

No a dlaczego nie?
To zależy od samych głośników i ich charakterystyk przenoszenia.

Mam projekt, gdzie mam 12/6/18/6 i gra i fazy się zgadzają i nie ma najmniejszego problemu :)

no i mi też się tak często zdarza właśnie, ale w internetowych artykułach o tym cisza :) pytałem z czystej ciekawości, bo taki misz masz uskuteczniam już bardzo długo :)

Nie ma takiej pojemności w zasilaczu i tylu par wyjściowych co Accu, oczywiście te 130W o ile prawdziwe na większość monitorków starczy, ale na ogromne basowce czy coś o niskiej efektywności już nie bardzo.
Dla marketowców być może dobra alternatywa.

Topologia niczym UNI, także nie biorąc pod uwagę budy można zrobić taniej.
http://www.ebay.co.uk/itm/Amplifier...20W-4-assembled-board-/271524655114#ebayphoto

Ostatnia edycja:
nie - to ferrofluid do celow edukacyjnych. nie nadaje sie do glosnika. wysycha bardzo szybko i blokuje nam cewke

Panowie.
Zna ktoś ten głośnik WAVECOR TW030WA10?
Testował go może ktoś z państwa? Jeśli tak to proszę wyrażić swą opinie.Posiadam go i aktualnie bawię się nim choć jest na sprzadaż,choć gra jak dla mnie dobrze.
Zbieram kasę na Scan Speak Classic D2905-970000.
Czy to będzie duży przeskok?

Właśnie w każdym z tych postów WAVECOR gra świetnie,dobry to głośnik za tą kasę itp
Pogubiłem się już w tym wszystkim
Zapewne racja leży po środku

Właśnie w każdym z tych postów WAVECOR gra świetnie,dobry to głośnik za tą kasę itp
Pogubiłem się już w tym wszystkim
Zapewne racja leży po środku
bo to dobre glosniki, ale model 10 nie jest z nich najlepszy
teraz jak cena skoczyla w gore to zdania beda jeszcze bardziej podzielone

ja te glosniki bardzo lubie bo odpowiada mi lagodne brzmienie

bo to dobre glosniki, ale model 10 nie jest z nich najlepszy
teraz jak cena skoczyla w gore to zdania beda jeszcze bardziej podzielone

ja te glosniki bardzo lubie bo odpowiada mi lagodne brzmienie
Ja jeszcze dajem im jedną szanse z fw168 bo zależy do czego mają być. Do muzki rokowej i ostrzejszej nie podeszły i słychać to co mają na skraju pasma. Do plumkania są ok

Powrót