• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Sterowanie może i tak, ale to raczej wygląda na wyświetlacze VFD więc jakieś napięcie anodowe potrzebne i żarzenia.

Koledzy pomocy, przez pomyłkę kupiłem takie cudo: Fountek Neo X1.0 a powinien być cd1

Myślę sobie co by go z czymś fajnym ożenić, co polecacie do monitorów 2-way z max 165mm na midbasie? A i mój niestety jest srebrny.

Więc jak nie ma jakiegoś fajnego głośnika z którym można by to połączyć.
Jak tak to chyba go wystawię na sprzedaż.

Panowie, gdzie kupię:

7380a.jpg

...tyle że wkręt, no i czarny?
Może być nawet na torxy.

Panowie, jemu chodzi o IMBUS lub TORX a nie Philipsa. Ktoś z forum takich nie sprzedawał kiedyś?
Ile tego potrzebujesz bo pamiętam że kiedyś kupowałem, musiałbym na strychu poszukać.

Panowie, jemu chodzi o IMBUS lub TORX a nie Philipsa.

Dokładnie.

Ile tego potrzebujesz bo pamiętam że kiedyś kupowałem, musiałbym na strychu poszukać.

Na teraz potrzebuję 20 sztuk M4 i 12 sztuk M5, lub jesłi nie ma M5 to 32 sztuki M4.
Długość najlepiej min. 25mm.

Do tych głośników które teraz mam dopasowywałem różne łby, walcowe, stożkowe, kuliste... no i soczewkowe najlepiej wyglądają, tyle że ciężko dostać takie wkręty na imbus lub torx.

Ostatnia edycja:
Więc jak nie ma jakiegoś fajnego głośnika z którym można by to połączyć.
Jak tak to chyba go wystawię na sprzedaż.

Z pewnością można będzie go połączyć z FW146 tak samo jak NeoCD1.0.
Jak również z każdym midbasem poniżej 6,5" który ciągnie wysoko.
Rekomendowane cięcie to 2,5kHz 2 rząd, ale im wyżej tym dla wstęgi lepiej, więc i midbas musi być dobry.

Panowie, pomocy, bo sibie nie radzę.
Zepsuł mi się korek w łazience, klik-klak.I żeby go naprawić potrzebuję sprężynę naciskową. Średnica zewnętrzna 5mm, średnica drutu 0,5-0,8mm długość ok. 35mm.
I uwaga, stal nierdzewa. Wie ktoś skąd taką wziąć?

Powrót