Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Oczywiście że nie. Mam już wzmacniacz który chce wykorzystać a jak będę potrzebował tranzystorowy wzmacniacz to kupię go używanego bo będzie to tańsze niż zrobienie jakiegoś wzmacniacza samemu. Zapominasz że ja mam już wzmacniacz.
jak masz watpliwosci co do mocy to zawsze zagladaj w PDFy producenta
TPA przy 14v osiaga ok 20W przy glosniku 4ohm. czyli podobnie jak analogowa koncowka z radia
te radia pioneera o ktorych mowimy maja mozliwosc podlaczenia glosnika 2ohm. wtedy oddaje ok 35w!
czyli przy glosniku 2x2ohm mamy 70w mocy z samego radia na suba!
ale i tak pozniej klienci wracali po wzmacniacz bo byl niedosyt
a przy zastosowaniu przetwornicy wyciagniesz z tego max 50-60w, czyli to samo co ze wzmacniacza dowolnego uzywanego. ale ile na to wydasz? przelicz sobie
Zapominasz tylko że to jest monoblok. Zgodnie z manualem.
"The TPA311xD2-Q1 devices are automotive stereo,
efficient, digital-amplifier power stages for driving
speakers up to 100 W into 2 Ω in mono."
Jeszcze raz powtarzam. Ja ten wzmacniacz już mam. Nie będę go kupował. Znalazłem przetwornicę 150W za ~15zl. Łącznie daje to koszt całych 15zl za przetwornicę vs 150zl za używany wzmak.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Tpa3116 (czyli to co jest w tym wzmacniaczu) oddaje do 2x50W/4ohm przy 21V zgodnie z manualem. Ja na serio wiem co kupiłem . Przynajmniej tak mi się do dzisiaj wydawało...
chcę, chyba chcę. porządne 3 drogi. Przed moją przerwą byłem zakochany w Scanach, Satori oraz Alconach.
Niestety nie mam już zupełnie czasu na dłubanie dlatego chciałbym 'wykorzystać' kogoś z forum, może ktoś będzie chciał mi złożyć albo sprzedać swój zestaw) muszę zrobić rewitalizację swojego audio, chcę pełno-pasmowe 3 drogi, o jak najmniejszych gabarytach.
A może coś na allegro ciekawego jest do łyknięcia?
To bardzo specyficzne kolumny, nie proponował bym ich dla kogoś kto chce już coś dobrego i na dłużej.
Grały dobrze ale akurat to nie moja bajka (może dlatego że każdy głośnik jest z innej firmy).
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.