• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Pogadaj z Pteteryczem, ostatnio jego OB wyjechały ode mnie ze strojenia do niego, do grodu Kraka.

Dzięki! Zgadaliśmy się z Pteteryczem to może coś z tego będzie 😉

LuSzTi, a Ty co myślisz o odgrodach? Słyszałeś dużo różnych konstrukcji, więc uchyl rąbka tajemnicy...Warte zachodu? Swego czasu działałeś coś z hw1800 i beyma.

P.s. mam teściów w Łodzi, więc jeśli coś masz... To wiesz 😁

Dzięki! Zgadaliśmy się z Pteteryczem to może coś z tego będzie 😉

LuSzTi, a Ty co myślisz o odgrodach? Słyszałeś dużo różnych konstrukcji, więc uchyl rąbka tajemnicy...Warte zachodu? Swego czasu działałeś coś z hw1800 i beyma.

P.s. mam teściów w Łodzi, więc jeśli coś masz... To wiesz 😁

Odgroda Pteterycza ma swoje plusy i minusy. Mi akurat Sonido się tak sobie podoba a i zastosowana wysokotonówka w mojej ocenie jest taka sobie. Ale ja po prostu jestem spaczony innym typem grania.
Moja odgroda to temat rzeka i to w zasadzie dosłownie, piwnica, w której stała została zalana i z drewna za dużo nie zostało. Ogrom pracy poszło w piach....i jakoś nie mam weny kontynuować tego projektu.

Mam takie pytanko mam uszkodzony rezystor w układzie zasilania , znalazłem schemat do niego i jego oznaczenie to 2201 2w czy poprawnie go rozszyfrowałem 2.2Kohm 2w ? a jesli nie to jaki ? pozdro

Odgroda Pteterycza ma swoje plusy i minusy. Mi akurat Sonido się tak sobie podoba a i zastosowana wysokotonówka w mojej ocenie jest taka sobie. Ale ja po prostu jestem spaczony innym typem grania.
Moja odgroda to temat rzeka i to w zasadzie dosłownie, piwnica, w której stała została zalana i z drewna za dużo nie zostało. Ogrom pracy poszło w piach....i jakoś nie mam weny kontynuować tego projektu.

Auaaaa... aż mnie zabolało. Współczuje... zwłaszcza, że zapowiadało się fajnie. A gdybyś miał opisać korzyści(lub ich brak) na basie względem klasycznych paczek - warte zachodu?

Witam serdecznie szanowne grono kolegów z forum :) dawno mnie tu nie było i nawet oprawa graficzna forum się zmieniła raczej na lepsze .
Chciałbym się was zapytać co sądzicie o wypowiedziach merytorycznych pana Łukasza Fikusa " Lampizatora " w filmach poniżej

Dziękuje za każda wypowiedz

Panowie, potrzebny soundbar + sub do 2tyś. zł.
Co jest teraz w tej kwocie najlepsze?

Problem.
Sterowanie głośności zestawu stereo pilotem TV.
TV ma tylko optyka i HDMI.
Jak to rozwiązać?
Wiem że można ampli z ARC ale nie za bardzo jest miejsce na wysoki amplituner a niskie typu Marantz NR 1502 i podobne modele wykraczają poza budżet - około 500zł.

Panowie, pytam o zestaw soundbar + sub.
Jeśli wiecie który jest dobry w cenie do 2kzł. to proszę pisać.

Możesz podłączyć i sprawdzić czy da się regulować glośność na wyjściu analogowym z tego konwertera.
Dało by się wtedy ogarnąć temat audio wzmacniaczem stereo nawet starszym, bez pilota.

podlaczylem pod tv philips
po wybraniu hdmi arc on + zmiana ustawien w opcjach glosnikow tv (wlacz, wylacz i jakis easylink) dziala ;)
ale jak regulujesz w tv glosnosc to nagle pasek stanu glosnosci zniknal :/

Powrót