Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dlaczego Pogromca twierdzi od razu, że to wegetarianka ?
Zdrowe odżywianie nie polega na wyrzekaniu się mięsa.
No wreszcie ktoś zdrowo myślący bo ja już jakiś czas wojuje z głupimi opiniami a to jak grochem o ścianę, i tak wiedzą swoje chociaż na oczy chociażby książki o tym nie widzieli...Wlaśnie GMO ma być alternatywą dla całej chemii, to polega na tym, że kawałek DNA z innego organizmu wszczepia się innemu. Chemicznie jest to nie szkodliwe bo dodanie kilkuset sparowanych zasad azotowych nic nie zmienia, w organizmach tego jest pełno. Na podstawie DNA organizm syntezuje białko, ten wszczepiany kawałek jest często matrycą do ekspresji enzymu albo innego białka, które nie pozwala mikroorganizmom na wzrost na roślinie. Powstałe białko łączy się ze specyficznymi receptorami na błonie komórkowej bakterii i nie pozwala na jej przywieranie do powierzchni rośliny albo tą bakterię niszczy blokując jakiś ważny receptor błonowy. Mechanizm jest już zależy od tego co wymyśli inżynier. Dzięki temu owoce są świeże dłużej. Czy dla nas jest to szkodliwe, nie sądzę. To nie są białka, z którymi nie mamy na co dzień styczności więc nasz organizm je rozpoznaje i nie reaguje na nie jakoś szczególnie. Nie są też dla nas niebezpieczne jak dla bakterii, białka są bardzo specyficzne i nie łączą się do byle czego. Białko nie stworzy żadnych problemów, my sobie je strawimy dodatkowo wykorzystując aminokwasy i po problemie.
Nie jestem jakimś super optymistą co do GMO ale też nie jestem przeciwnikiem, bo trochę się o tym uczyłem i podchodzę do sprawy racjonalnie.
To, że się uczyłeś, dla fanatyków nie ma znaczenia, bo tacy twierdzą, że uległeś celowej manipulacji i propagandzie. I że na przykład profesorowie żywienia i dietetyki się na swoim fachu nie znają
hehe . Przecież ja już podawałem badania naukowe zlecone przez europejskie państwa niezależnym ośrodkom naukowym które dowiodły szkodliwość i negatywnego wpływ na środowisko GMO . Więc jaka psychologia tłumu ? Takich badań jest sporo i jest wiele osób z tytułem prof z tej dziedziny którzy są przeciwni i mają na to konkretne badania i argumentydodatkowo nazwa już budzi strach, ludzie takie slogany kupują i zgodnie z psychologią tłumu podążają, jak te lemingi...
Przecież ja już podawałem badania naukowe zlecone przez europejskie państwa niezależnym ośrodkom naukowym które dowiodły szkodliwość i negatywnego wpływ na środowisko GMO
Coraz więcej osób w młodym wieku trafia do gastrologa z rozwalonym układem pokarmowym, wiem coś o tym bo sam nim jestem
Coraz więcej osób w młodym wieku trafia do gastrologa z rozwalonym układem pokarmowym, wiem coś o tym bo sam nim jestem