Pod obciazeniem moze pojdzie, ale troche za wysokie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mam takie trafo http://toroidy.pl/index.php?page=sh..._id=11&option=com_virtuemart&Itemid=3&lang=pl ale miernik bez obciążenia pokazuje 13,5V ; po wyprostowaniu i odfiltrowaniu 18,25V jałowo. Mogę spokojnie podłączyć TDA1554Q pod niego ?
UWAGI MODERATORA
Test ![]()
Dzisiaj przyjechały do mnie na kilka dni kolumny b&w 804. Słuchałem ich z godzinkę i śmiało mogę stwierdzić, że STX nie ma się czego wstydzić. Ło matko!!! co za gówno warte 16000zł?! ..... Rozkręciłem fajkę wysokotonówki i cyknąłem kilka fotek. Żaden człowiek w Europie nie ma tak małych łapek, żeby to poskładać do kupy a i tak poskładane, gra jak kupa
Ja mogę polerkę zrobić. Będzie lustro, że ho ho.
Jest może na forum jakaś zaufana osoba ktorej mogłbym wysłać do naprawy uszkodzone końcówki mocy img stagelinea, lub znacie kogoś godnego polecenia? U nie w mieście jest tylko jeden elektronik, który za robociznę ceni się bardzo wysoko:> | ![]() |
Do śmieci to nie bardzo bo kupiłem specjalnie do 1554q z toroidy.pl nówka wczoraj dostałem. Nie rozumiem tylko czemu ten toroid tak głośno brumi :/ aż takie gówniane trafa robią toroidy.pl czy jak ? np. te z TELTO 2x24 z benka zamówienia wg się nie trzęsie prawie, a żeby usłyszeć "brrrrrr" to muszę ucho przyłożyć.... TS60VA słychać z metra :???:Zalać żywicą albo do śmieci, nie masz wyboru.
Zmienić na toroida ;pJest jakiś sposób na brumiące trafo ?(jestem załamany)
Brumi samo trafo, w powietrzu, z metra je słychać![]()
ładneŻe też chciało mu się robić te brzydactwa
Do śmieci to nie bardzo bo kupiłem specjalnie do 1554q z toroidy.pl nówka wczoraj dostałem. Nie rozumiem tylko czemu ten toroid tak głośno brumi :/ aż takie gówniane trafa robią toroidy.pl czy jak ? np. te z TELTO 2x24 z benka zamówienia wg się nie trzęsie prawie, a żeby usłyszeć "brrrrrr" to muszę ucho przyłożyć.... TS60VA słychać z metra :???:
Czyli co, pozostaje tylko zalać żywicą ?
Ja mogę polerkę zrobić. Będzie lustro, że ho ho.
Pozdrawiam
P.S.
Takie pytanie z innej beczki, czemu tu gif'ów nie da się załączyć? Czyż jpg, to jedyny format preferowany? Cóż może to następne rozporządzenie odgórne, pod które się mamy podporządkować. Na AC forum animowane gif'y dużo pomagają, gdy coś trzeba wyjaśnić. Z gustami się nie dyskutuje.
To na gwarancje, nowy transformator tak nie może brumieć a tym bardziej toroidalny.
Z toroidy.pl wiele razy zamawiałem i każdy transformator był profesjonalnie wykonany - szczególnie te w wersji audio to magia ale jak widać coś zawsze spieprzyć się może :/
to trafo w piątek (wczoraj) kurier mi doręczył, z nadrukiem na nim: "data produkcji 17.07.2013"Szanowni Państwo
W dniach 15 - 21 lipca 2013 z powodu przerwy urlopowej, nasza firma będzie zamknięta.
Żadne zamówienia nie będą realizowane, zapraszamy od poniedziałku 22 lipca.
Zespół Toroidy.pl
Ok. nie ma dyskryminacji gif'ówuzyj pierwszej metody, winno zadzialac: http://diyaudio.pl/showthread.php/2...-oraz-plik%F3w-na-forach-DIYaudio-pl?p=346192
Sytuacja o tyle jest ciekawa że trafo kupiłem 14`tego 07. (w niedziele) i pomimo informacji na ich stronie
to trafo w piątek (wczoraj) kurier mi doręczył, z nadrukiem na nim: "data produkcji 17.07.2013"
Więc tylko pochwalić, firma na medal; lecz jak widać są dwie strony medalu i ta druga to właśnie te brumienie tego transformatorka :/ Koszt to 80zł z przesyłką teraz odsyłając na gwarancję muszę dać znowu za przesyłkę i za przesyłkę zwrotną zapłacić później też = kur... za chu... mi się to nie kalkuluje....![]()