• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Ostatnio w pewnej kłótni w którymś wątku padły słowa, że w AWXach STXa mimo "wysokiej" technologi wyszła kicha.
to ja pisałem o 8cali.
Trzeba brać kontekst w jakim to pisałem a nie wyrywać z dyskusji.
Pisałem że same materiały, technologia jeszcze niczego nie gwarantuje.

Sam 8 cali jest wart swojej ceny i nie ma obecnie konkurencji czy to się komuś podoba czy nie.
Jak masz lepsze 8 cali w cenie ~200PLN to dawaj, kupuje i robię konstrukcje na nim dla forum :)
Więcej tutaj:
http://diyaudio.pl/showthread.php/2...ntus-AC-130F1-Seas-27TBCD-GB-DXT-by-raven1985

nawet "lepszy od supremo"

no przecież supremo to kiepska kopułka :D

Ty jesteś kiepski ;)

---------- Post dodany o 02:05 ---------- Poprzedni post o 02:03 ----------

Paweł bo ty nadal słuchasz uchem
Reszta słucha portfelem

Wiesz jaka jest zniżka dystrybutora na supremo i jaka przebitka?
A zobacz jaka masz na wavecorze :D

IT nie bedzie lepsza 8" w cenie ~200 od awx?

---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post o 18:31 ----------

Mam okazje kupic Denona pma-510ae bez trafo i pilota za ~100zl do rana musze sie zdecydowac. Brac?
Chodzi mi glownie o dostepnosc trafo... :-/

Jak potrzebujesz obudowę i radiator too... jeśli masz stówkę na wyrzucenie to bierz :P A jeśli nie to znajdź manuala i podpatrz jakie tam występują napięcia, czy da się trafo firmowe zastąpić jakimś zwykłym nie na specjalne zamówienie

kaka wlasnie taki problem ze na tel nie moge otworzyc pdf a nie mam do PC dostepu aktualnie a pozaty nie przesadzasz? ten denon nie jest az taki zly chyba?

---------- Post dodany o 19:32 ---------- Poprzedni post o 19:28 ----------

Albo odciazyc nieco MMS awx'a lub dololozyc mds'owi :p

---------- Post dodany 18.08.2013 o 19:22 ---------- Poprzedni post 17.08.2013 o 19:32 ----------

Ja to już nie mam słów... mam tylko takie których nie użyje na tym forum...
Głośnik zapakowany dobrze a przychodzi pokrzywiony, żenada....

Kosz jest z blachy ale jest tak sztywny a sam głośnik tak dobrze zapakowany, że nie ma opcji żeby coś się stało w transporcie. Oni bezczelnie takie głośniki pakują i nam sprzedają ! masakra.
Ja rozumiem że to nie handmade ale no musi być przecież jakaś norma, granice, tolerancja... no nie ?

Głośnik zapakowany dobrze

Dobre zabezpieczenie to opakowanie ze styropianem, to co jest na zdjęciu to jedynie "zabezpieczenie" górnego zawieszenia i membrany (i to też za dużo powiedziane, bo jedynie przed zabrudzeniem uchroni).
To coś nigdy w życiu nie zabezpieczy kosza przed wygięciem, więc nie możesz być pewny że tak krzywe głośniki już pakują... gdyby tam był styropian to owszem, 100% że spakowali już pogięty.

Pamiętaj, jaka cena taki produkt, opakowania też kosztują.

W tym przypadku mogę być pewny, bo karton jest nawet nie draśnięty z zewnątrz, zero jakiegoś załamania w środku głośnik natomiast siedzi ciasno (nie lata po kartonie) te małe kartoniki były "otulone" z każdej str. styropianem i w dużym kartonie jeszcze razem.

Chociaż nie! (wróć) faktycznie na kartoniku jest widoczne teraz zgniecenie, było zaklejone. Do mnie te głośniki przyszły tak jak napisałem, więc pewnie do Polski do Zapa dotarły już w tak drastycznych warunkach jak piszesz marian :/

Do mnie te głośniki przyszły tak jak napisałem, więc pewnie do Polski do Zapa dotarły już w tak drastycznych warunkach jak piszesz marian

W Zapie pewnie ich nawet nie otwierają i nie sprawdzają, tylko pakują karton w karton i heja do klienta.

ir0nhide
trzeba było się zgłosić do mnie to miał byś seasy L15 w cenie tych daytonów albo niewiele drożej :)
Niestety już się sprzedały :P

Kupione w sklepie internetowym
Masz prawo do odesłania i oddania bez podania przyczyny

To samo tyczy się np. STX'a?

Napisałem im że firma kurierska nie ponosi odpowiedzialności w razie uszkodzenia, jeśli paczka nie jest poprawnie zabezpieczona. Niestety póki co milczą...

Nie widzi mi się teraz dzwonić do kuriera by specjalnie przyjechał spisać protokół uszkodzenia paczki odebranej 5 dnie temu. Wątpię by to było możliwe... Choć jak pisałem wyżej, ubezpieczenie nie obejmuje uszkodzenia w tym wypadku...

Zastanawiam się czy nie odesłać im po prostu głośnika by przysłali nowy i poinformować ich o tym meilowo.

Powrót