• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Paweł w ostatnich kilku latach miałem prognozy pomiędzy 10 a 17 metrów. Zużycie wychodziło coś pomiędzy bo nie pamiętam abym miał jakąś dużą nadpłatę lub niedopłatę. 2 osoby+maluch. :)

Poza tym zobacz jaką masz cenę podgrzewu wody bo w zależności od budownictwa i złodziejstwa ćena jest bardzo różna.

Ja z tego co pamiętam w domku jednorodzinnym, 3-4 kubiki na twarz. Był to jeszcze okres remontowania domu, to wody też trochę więcej szło.

Sprawdź czy to na pewno woda leci. Może masz piwko jak u ferdka kiepskiego w jednym z odcinków, wtedy 200zł byłoby do przyjęcia ;) .

woda 7,84zl/m3
podgrzanie wody 21,6zl/m3
za sama wode 93zl, za podgrzanie wody 97zl
cos tu mi nie pasuje! :/

Niestety wszystko raczej jest ok, co do podgrzewu można dyskutować tak jak wspomniałem.
Sama woda jak najbardziej ok. 3 zeta woda, 4 zeta ścieki.

U mnie podgrzew 11zł, czyli w sumie prawie dwadzieścia. U rodziców w tzw. Wielkiej płycie podgrzew 20 zł czyli tyle co Pawła :(

Ja mieszkam na wiosce i cena wody to smiech ;)
Mniej niz zlotowka z tego co pamietam.

Ja mieszkam na wiosce i cena wody to smiech ;)
Mniej niz zlotowka z tego co pamietam.

Taaa, u mnie na rancho woda też po ~1zł (zimna, ciepłą robię sam - za pomocą elektrowni Kozienice :))

W "mieście" (czyt. Lublinie) znacznie drożej, ale nie pamiętam ile.

Ostatnia edycja:
super - wodociagi sprzedaja wode za 3zl, a spoldzielnia kasuje sobie 100% wiecej!
Dolicz 4zł za ścieki.. Wyjdzie 7zł dokładnie tyle co płacisz. Jeśli zużyjesz 1m wody tyle samo produkujesz ścieków i tak to jest liczone. Chyba że masz podlicznik do ogródka to czasem można płaciś inaczej.

19,23 zł/m 3 za ciepłą wodę, za zimną 3,59 zł netto za 1 m 3. Ścieki 4,90 zł netto za 1 m 3.

To bolesne ale tak to wychodzi :( w mniejszych wspólnotach te podgrzewanie wychodzi taniej z wielu przyczyn ale i tak to kosztuje. Na wiosce woda 1 zl za metr a scieki do gruntu w szambach bez dna, ale to już taka rzeczywistość.

panowie, zmiana tematu

mozecie mi podac w przyblizeniu zuzycie wody jakie macie i na ile osob?
drugi miesiac z rzedu wychodzi mi rachunek za wode ok 200zl!
na 2 osoby :/
Na 3 osoby mamy zdecydowanie mniej
Codzienne kąpiele itd bez oszczędności
Jutro moge ci sprawdzić dokładnie

Ale mozesz sie nie martwić
Co jakis czas przeciez spisują liczniki i rozliczają nadpłaty

---------- Post dodany o 00:04 ---------- Poprzedni post o 00:01 ----------

woda 7,84zl/m3
podgrzanie wody 21,6zl/m3
za sama wode 93zl, za podgrzanie wody 97zl
cos tu mi nie pasuje! :/
Wodę mam podobnie
Ale podgrzanie duzo mniej
14 albo 17zl

---------- Post dodany o 00:10 ---------- Poprzedni post o 00:04 ----------

Paweł poszedles "na swoje" to zobaczysz ile to "zycie" naprawdę kosztuje

A ile płacicie calego czynszu za mieszkanie miesięcznie?
U mnie wszystko z woda, śmieciami, remontowka itd to 640zl/miesiąc

Powrót