• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Może nie króliczek, ale polityka cenowa Seasa jest w jakiś sposób ciekawa.
Beryl Seasa (ponad 1800zł) jest droższy niż beryle Scana (Revelator 1680zł, Illuminator 1480zł).
Więc cena diamentowego Scana może być pokroju diamentowego Accutona :)

No, jak ktoś zapytał o te prawa autorskie co do tych projektów to nic się nie stało, a jak marian zapytał i chciał się dokładnie dowiedzieć o co chodzi, to został oskarżony o to że chce te projekty ukraść i zarabiać na nich kokosy.
Równie ciekawa sytuacja.

Nie ktos a ty
I zostało wytłumaczone: ze projekty sa do użytku hobbystycznego a nie komercyjnego w celu zarobku
Wszyscy to potrafią zrozumieć tylko ty widzisz tu drugie dno

A użycie ich i sprzedaz jako swoje to było by poprostu świństwo

Jesteście świadomi, że te forum jest publiczne i nikt Was o zdanie nie będzie pytał? Każdy może sobie podlinkować tematy projektów i nie jest ważne, czy ich autor napisze sobie "tylko do użytku domowego".

http://audiotransducers.com ma jak najbardziej prawo do takiego linkowania, i oni dobrze o tym wiedzą.

Oczywiście, że mają prawo linkować.
Tu bardziej chodziło o to, żeby ktoś nie wziął projektu, nie zaczął produkcji i nie sprzedawał tego :)
Z czegoś takiego łatwo się wykręcić, ale trzeba zrobić znaczącą różnicę w projekcie.

Pomijając fakt, że każdy tak sobie może napisać, to czy widziałeś aby skopiowali coś? Jest tam tylko odnośnik do publicznego forum.

Oczywiście, że mają prawo linkować.
Tu bardziej chodziło o to, żeby ktoś nie wziął projektu, nie zaczął produkcji i nie sprzedawał tego :)
Z czegoś takiego łatwo się wykręcić, ale trzeba zrobić znaczącą różnicę w projekcie.

Rozumiem, nie wiedziałem w sumie o co dokładnie te kłótnie :)

Dokładnie, niestety ale wrzucając coś w internet wszystko traktowane jest jak wspólne dobro (no chyba, że ktoś do tego ma prawa autorskie chronione patentem)

Poza tym, jakby ktoś chciał trzepać kase na tych projektach to będzie trzepać i nic mu się nie zrobi. Wystarczyło by zmienić minimalni wartości rezystancji cewek. Prawnie już będzie to inny projekt.

Poza tym, jakby ktoś chciał trzepać kase na tych projektach to będzie trzepać i nic mu się nie zrobi. Wystarczyło by zmienić minimalni wartości rezystancji cewek. Prawnie już będzie to inny projekt.

No właśnie nie do końca. Różnica musi być znacząca :) Ale takie kwestie to już zwykle rozstrzyga sąd i biegli :)
Nie ma co się spinać. Nie ma o czym teraz dyskutować. Projekty są i będą.

No chyba nie chcesz mi wmówić że tylko ja o to pytałem, bo to nie prawda.
Chyba słabo czytasz forum i to przeoczyłeś.

Poza tym, jakby ktoś chciał trzepać kase na tych projektach to będzie trzepać

Dokładnie.
I tylko głupek by pytał samego autora projektu, co pozmieniać w projekcie aby ten już był inny żeby móc go kopiować i sprzedawać jako własny... a ja za głupka się nie uważam (co myślą inni to już ich sprawa).

użycie ich i sprzedaz jako swoje to było by poprostu świństwo

No właśnie, ale znajdą się osoby które są święcie przekonani że marian jest w stanie to zrobić, gdyż: (i tu proszę wstawić słowa które zostały użyte przez LuSzTiego).

No chyba nie chcesz mi wmówić że tylko ja o to pytałem, bo to nie prawda.
Chyba słabo czytasz forum i to przeoczyłeś.
Chce
Bo nie pamietam, zeby ktos jeszcze o to pytał
I nie zauważyłem tez, zeby kogos poza tobą bolały nowe projekty do kopiowania
I tylko głupek by pytał samego autora projektu, co pozmieniać w projekcie aby ten już był inny żeby móc go kopiować i sprzedawać jako własny... a ja za głupka się nie uważam (co myślą inni to już ich sprawa).
Ktos kto chce sie tym zajmować musi miec chociaz podstawowa wiedzę
A jak ma taka wiedzę to bedzie umiał zrobic sobie taka zwrotnice
Albo nawet lepsza aby udowodnic wszystkim, ze mozna zrobic lepiej (bo zawsze mozna)

Panowie o co wy walczycie. Poważne koncerny mają problemy z prawami autorskimi i wywalają na to miliony aby ścigać tych co kopiują. Po pierwsze, sprawy trwają latami a nie mając kasy jeszcze więcej więc marne macie szanse, po drugie już widzę jak ktoś kopiuje forumowe projekty i sprzedaje na masową skalę, spoko dajcie na luz.

Powrót