• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Panowie, kto wie gdzie można dostać takie panele co mają w Mcdonaldzie na suficie?
Podobne (lub może właśnie to to) jak na tym zdjęciu:

Musiałbys wyslac zapytanie do maka ktp robił im remont lub dotrzeć do projektanta wnętrz

Zobacz czy na stronie sie tym nie chwała kto im to robił

wybieram sobie terminal do monitorów, wykończenie jeszcze nie ustalone, ale raczej jasne

do wyboru
4054534487

4021764568

janmetal.jpg

Łukasz te terminale zawsze są z jakąś dodatkową blaszką (osłoną), miałem w planie terminale z obudowy wyprowadzić, bez dodatków. nie wiem czy to wizualnie będzie pasowało

zijyypatr3bq8hu9cl43_1393666966.jpg

a myślę nad

CA15_Koen_2.jpg

Ostatnia edycja:
Ja sobie zrobiłem coś takiego :

Blacha 2mm, 80x80mm, gniazda HD-520. Otwory oczywiście mam porobione, były laserem zaznaczone. Tylko zdj robiłem przed wierceniem.

Zamarzyło mi się podświetlenie "ambilight" za monitorem i znalazłem projekt lightpack (https://code.google.com/p/light-pack/wiki/LightpackDIY).
Niestety mam problem ze znalezieniem sterownika led SiTI DM631 lub DM633. Patrzyłem na allegro i w TME ale nie znalazłem.

Nie wiem czy można użyć jakiegoś zamiennika bo nie znam się na tym kompletnie. Jedyne co złożyłem w życiu to zwrotnice i odbiornik IR :)
Wie ktoś gdzie to można dostać ?

Ostatnia edycja:
DIY Ambilighta mam ja. Potrzebne są :
Diody LED z Aliexpress na WS2801 - np. takie http://www.aliexpress.com/snapshot/300723324.html
Raspberry Pi

Na "malince" działa soft z karty SD - Linux oparty na Debiane o nazwie raspbmc - program multimedialny XBMC odpalony na Raspberry Pi. Należy go odpowiednio skonfigurować do LEDów i lata :) Przykład u mnie : (kiepsko lata góra bo mam TV w kącie i ściany są brązowe..fuj)
Wady :
- nie jest to mega szybkie, a mogłoby być gdyby użyć Arduino jako tłumacz z maliny/htpc do WS2801
- działa tylko dla contentu puszczanego przez XBMC - czyli nie można dorobić do TV Ambilighta tak aby np. zwykła TV z dekodera leciała ze światełkami

Ostatnia edycja:
Hmm, nie bardzo rozumiem jak to działa w tym wypadku. Co steruje tymi ledami? jak one są wpięte do maliny?
No bo malina to nic innego jak PC.

Po co jest to oświetlenie za tefau? Mnie by to raczej wkurzało - takie kolorowe mryganie podczas oglądania filmu... Jest tego jakieś uzasadnienie użytkowe, czy po prostu bajer?

Powrót