• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Ja tez tego nie zauważyłem
Zawsze najfajniejsze na płazy to były polki

W Bułgarii tez byłem ;)

A czym mniej Polaków na płazy/ na mieście tym fajniejsze wakacje :)

Gdyby jeszcze wojsko było, to może było by mniej ciot a więcej mężczyzn.
też tak myślałem , ale oglądałem ostatnio program o gwałtach na kobietach w armii amerykańskiej , ciężko tam mają kobiety choć oficjalnie jest wzorowo.
Ale jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że jeszcze więcej jest gwałtów na mężczyznach z racji proporcji , a te gwalty są nawet nieujawniane bo wiadomo , obciach powiedzieć że cie kilku chwyciło i ...:o

Black Deker za 100zł.
No może później z nią coś wykombinuje, ale i tak przydała by się nowa, bo ta już trochę przeżyła.

ja mialem kupic najwyzszy model B&D, kupilem zielonego bosha za 200pln i jest elegancka, zero bicia, idzie rowno po torze jak pila :)

To kontroluj oś z prowadnicy, jak dostanie luzu to zaczna się problemy. Wtedy kleszcze i doginanie...

Panowie nawet o te pseudonarzędzia z ładnym firmowym logo też trzeba dbać .
Ilu czyści elementy ? smaruje części ruchome?
Zaraz wszyscy podniosą ręce w górę a zatarte rolki na prowadnicach brzeszczotów to norma w serwisach .
Kolega pracuje w serwisie i nie raz pokazywał mi jak na gwarancji ludzie potrafią zajechać narzędzia .

Firma nie ma tu nic do rzeczy . Mam szlifierkę kątową kupioną w markecie za 20 kilka pln i chodzi już jakieś 5 lat idealnie.
po zakupie rozebrałem podłozyłem podkładki pod przekładnię kątową i innej już nie chcę .. nie drży nie męczy ręki jest dobrze wyważona a marketówka
Miałem Metabo - strzelił wał wirnika w pierwszym użyciu a kosztowała ponad 600 pln .

Niestety marka nie jest już gwarantem jakość no może poza Festoolem na którym się nie naciąłem jeszcze .
Swego czasu w firmie był przedstawiciel Makity zachwalał supernarzędzia za super cenę ;) które miały niby wytrzymywać upadek z 8 metrów na beton .
Od niechcenia zepchnąłem ze stołu niby przypadkiem wkrętarkę . Efekt był taki że była potrzebna szufelka i zmiotka bo wkrętarka za ponad tysiąc rozpadła się spadając ze stołu . czyli mniej niż z metra... a gdzie jeszcze pozostałe 7 metrów?
Na tym pokaz się skończył ;P
Dbajcie o swoje narzędzia a będą Wam służyły długo :)

W przypadku tanich wyzynarek jesli często tniemy otwory to siła działająca od brzeszczotu na rolkę prowadnicy powoduje rozpychanie i łapie luzy, wtedy nawet przy cięciu na prostym odcinku ostrze potrafi "skakać". To jest jeden z przypadków kiedy konserwacja urządzenia nie ma nic do gadania, a jest normą w tanich produktach ;) oczywiście można to poprawiać przy pojawianiu się luzów ale zmeczenie materiału szybko daje o sobie znać.

mam wiertarke i katowke TOYA :D maja 10-13lat... przezyly kilka remontow mieszkan, wiertarka mieszala kleje zaprawy... pozyczana dziesiatki razy zero bicia :) jedynie przelacznik na udar ledwo chodzi trzeba rozebrac i wyczyscic bo syfu za duzo sie zebralo :P wyzynarke mialem noname ale od poczatku krzywo ciela... pociela setki metrow dalej jest ok ale noz krzywo chodzi to kupilem nowa :P

Dziś marka to loteria ;)
W pracy używamy teraz dokładnie tych
http://allegro.pl/wkretarka-aku-18v-4-0ah-m18cdd-402c-fuel-milwaukee-i4056112859.html
Jedna sztuka po 4ms poszła już do naprawy, przerywała pracę kiedy jej się chciało, nawet z gwintownikiem w środku materiału :/
Jedno jest w niej super - baterie 4 Ah. Przy codziennej pracy (około 2-3h w ciągu dnia) wytrzymuje nam prawie 2 tyg za to przy jej ciężarze (a raczej baterii) można nieżle przedramię wytrenować ;)
Wcześniej mieliśmy Makitkę - coś takiego , dokładnie modelu nie pamiętam : http://allegro.pl/wiertarko-wkretarka-makita-df347dwe-2x-14-4v-lion-i4118452759.html

Nie dość że DUŻO lżejsza od tej milwaukee to wytrzymała prawie 4 lata. Padło sprzęgło i baterie już nie te, więc była wyamiana.

Powrót