• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

wiec albo placisz kosmiczne pieniadze za takie kondy, albo skladasz sam z malych
ja kondy 33 i 47uF skladalem z miflexow 4,7uF

Visaton W200S ciete w okolicy 300Hz moje oczekiwania wzgledem nich to tylko precyzyjny, punktowy i szybki bas i w obudowie zamknietej to wlasnie otrzymuje.

Powiem tak. Ostatnio przy budowie trojtroznych kolumn, na basie mialem dwa audyn capy'y 100uf po 150 zl za sztuke, finalnie zalozylem elektrolit za kilkanascie zl i nie slyszalem zadnej roznicy w brzmieniu. Moze glosniki byly zbyt tanie i system zbyt ekonomiczny aby to uslyszec, jednak roznica ceny byla niemal 30 krotna. Moze w torze sredniotonowca wysokiej klasy bylaby wyrazna roznica.

Nie slucham kondensatorów ale pomimo tego dla samej swiadomosci posiadania czegos lepszego wole tam wstawisz cos lepszego

Podobnie z kablami, tez ich nie slucham ale dla swietego spokoju mam kilka dobrych interkonektów z przedzialu 100-200zl

Ostatnia edycja:
Jak nie slychac roznicy to po co przeplacac? I to AZ tyle :) Nie musi to byc najgorszy elektrolit, tu tez sa rozne do wyboru :)

Stosowalem kondensatory ELKO bipolary przed sredniotonowcami i dzwiek byl ok. Wiec mysle, ze w torze basu rowniez sie sprawdza. Ale moze jeszcze ktos bardziej doswiadczony sie wypowie w tym temacie.

No sporo tam czasu spedzam na walce z kablarzami ;p

Tu juz lepiej, zlozenie tej pojemnosci z 100, 47 i 8,2 wyjdzie lacznie 130zl na 2 kolumny, tragedii nie ma

Powrót