• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

swans (hi-vi) TN28
bardzo dobry glosnik o takim wygladzie
Śmiem twierdzić, ze go nie słuchałes jak gadasz takie bzdury :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

To wiedzialem juz wczesniej, ale ze Ty nie skojarzyles mnie ;p drugiego takiego Sony maniaka chyba nie ma w Polsce
Oj jest ;)
I to znam osobiście

Tylko on zbiera konkrety
Ma dwa prawie całe systemy XES
A nie powiedział jeszcze ostatniego słowa

ja na powaznie dopiero zaczynam, oczywiście zwykle zostana zamienione na esy, niskie esy na wyzsze, raczej nie gonie króliczka, to po prostu hobby, kolekcjonerstwo, serwis i ratowanie sprzetu ze zlotych lat

Śmiem twierdzić, ze go nie słuchałes jak gadasz takie bzdury :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Oj jest ;)
I to znam osobiście

Tylko on zbiera konkrety
Ma dwa prawie całe systemy XES
A nie powiedział jeszcze ostatniego słowa

Heh - tylko w tym przypadku to zakrawa już o lekkie problemy z psychiką :) - ale jak to mówią - każdy swojego konika ...
Jest czego pozazdrościć - a już na pewno wytrwałosci w dążeniu do celu.

Ostatnia edycja:
Jednemu może się podobać, a inne mu nie - prawda?
Na szczęście są metody oceny obiektywne :
Hi-Vi_TN28-HD.gif

http://www.zaphaudio.com/tweetermishmash/compare.html

Kupa mości panowie ;)

Na szczęście są metody oceny obiektywne :

Kilka miesięcy temu jak tak napisałem (porównywałem lepszy głośnik do gorszego, nie pisząc nic o dźwięku), to odpowiedziałeś (na 99,9% to byłeś Ty, na pewno ktoś z modów) że może być tylko subiektywne.

Ostatnia edycja:
A możesz zacytować

Łooo Panie, znaleźć post kilka miesięcy temu wstecz? niewykonalne, zwłaszcza że być może jest on w dziale moderatorskim.
Chyba wtedy porównywałem Ushery z STX-ami, albo Revelatory... no nie chcę teraz zgadywać.

To chyba było wtedy jak porównanie jakiejś niszowej kapeli do Slayera... Slayer mi się może nie podobać, ale nigdy nie powiem że jest kiepskim zespołem (że nie potrafią grać) :) coś w tym stylu.

Ostatnia edycja:
No nie pamiętam co wtedy pisałem :)
Ale ten głosik ma bardzo wysoki poziom 4 i 5 harmonicznej jak by był zepsuty i nie może grać dobrze ;)

Akurat PM1 B&W są w sumie proste do skopiowania (wizualnie). (Jedna rzecz, która wymagała by wykonania na CNC to ta niklowana ramka dookoła maskownicy...)

Hermes tylko, ze ja go sluchalem
i jednej oryginalnej wersji i tej co ma bury w samochodzie
to jest glosnik klasy budżet który ciężko postawić w jednej linii z wysoka klasa
to auto gra bo gra po prostu bardzo poprawnie technicznie

a na pewno nie jest to bliźniak który powinien mieć miejsce w tej instalacji
on po prostu jej poziom ściąga mocno w dol

to jest dla mnie bliźniak klasy missiona
bo z każdego można cos dziwnego zrobić

Żeby porównywać komponenty powinny one być w identycznych autach na identycznym torze audio kabelkach itd pierdach...

znam dwa systemy za ponad 20 Kpln jeden dla mnie gra baśniowo drugi jest sennym koszmarem ...
Co je różni ? niewiele ..samochody , źródła sygnału jak i przewody sygnałowe ......

ten sam twet umieszczony pod innym kątem nawet 5 stopni potrafi zagrać zupełnie odmiennie . A gdy słuchany tego w róznych pojazdach zaczyna mieć znaczenie wszystko . Kształt deski , umieszczenie lusterka wstecznego , ilość miejsca za fotelami przednimi ...itd..
Czasami naprawdę sporo naszych sporów jest nic nie warte bo nie precyzuje się wszystkich warunków odsłuchu

mialem oba te glosniki
te z je baja i te od siwego od niego z dystrybucji
sluchane i w domu i w samochodzie

To Twoje zdanie, trzeba było odpisać konkretnie na pytanie a nie obrażać się :)

Chętnie podyskutuję z Tobą w off topicu.
Napisz mi jakie są zalety strojenia fazy w zestawie na słuch... :)

Powrót