Jesli wzmacniacz w zakresie 100hz-20khz ma calkowicie plaskie pasmo, bardzo niskie znieksztalcenia, to dzwiek pownien byc ten sam, co z innego wzmaka o takich samych parametrach
Nie powinien

ja się na elektronice nie znam, ale Irek chyba kiedyś pisał np. coś o sprzężeniu zwrotnym?
Dalej nie rozumiesz jednej prostej rzeczy miedzy wzmacniaczami słyszę różnice, inni (MY) też słyszą i wyrażają bardzo podobne zdania. A o kablach ? Każdy o tym samym kablu napiszę coś innego
Przestan bredzic Iron. Chcesz wyglaszac opinie w temacie, w ktorym nie ma zadnego doswiadczenia.
Bredzić. Może i nie mam TAKIEGO doświadczenia jak pan Pacuła ale ktoś taki jak ty nie będzie mi mówił że bredzę.
Napisz ile miales w domu systemow, za jaka kase, jakie przewody i jak dlugo tego sluchales.
Dlaczego patrzysz oczami tych audifili słyszących kable tj. przez pryzmat pieniądza

A to musiałem je mieć ja w swoim domu ? Może jeszcze muszę wydać wszystkie swoje ciężko zarobione pieniądze żeby komuś takiemu jak ty coś udowodnić ? (O nie ! bo jak wydam wszystko to jeszcze sobie wmówię że grają :razz: )
Jak Ci pisałem kiedyś że miałem dużo większe od Ciebie doświadczenie z piłami albo ostatnio z klejami to i tak przeinaczyłeś to po swojemu i olałeś, to jak rozmawiać z taką osobą jak ty ? Ja nie widzę sensu i marnowania czasu na pisanie normalnie z kimś takim.
My się nigdy w życiu nawet nie widzieliśmy ale ty oczywiście wiesz co ja słyszałem albo czego nie słyszałem

i kto tu jest pieprzonym teoretykiem ? No naprawdę ogarnij się.
jasne tego nie napisałeś,ale jeśli srebro ma lepsze właściwości jak miedz to z technicznego punktu widzenia 2 kable wykonane z różnych materiałów mogą mieć wpływ na dzwięk? Czy ja dalej czegoś nie rozumiem?
Może inaczej, zakładając że dźwięk ma jakąś wartość to znaczy że jest skończony. Ja uważam że w dobrym przewodzie miedzianym jest skończony tj. osiągnął swoją wartość, w lepszym przewodzie np. całym w 100% ze złota będzie miał dalej taką samą swoją wartość + X (gdzie x to "dziecięca wyobraźnia") To jest moje zdanie. Ja nie słyszę różnicy np. między zwykłym dobrym dość grubym miedzianym a grubszym posrebrzanym. Takiego za 2 tyś nie mam co używać bo według producenta nie zauważę różnicy (

) jeśli mam kolumny za 10 tyś. a nie za 100tyś.
Dlaczego Ci co twierdzą że słyszą różnice w kablach nie poddadzą się ślepym testom ?