Twoje pomiary zawieraja sygnature pomieszczenia, a tak byc niepowinno
- A twoje nie zawierają sygnatury pokoju ?. bardzo proszę o czytanie ze zrozumieniem i nie wrzucanie wszystkich moich wykresów do jednego worka. Trzeba rozróżniać pomiary porównawcze , robocze i końcowe itd.. A etapie pomiarów roboczych nie wykonuje pomiarów w polu bliskim i łączeń bo tego nie potrzebuje. Jeśli mam wątpliwości to takowe wykonuje i sprawdzam na końcu - zresztą jakbyś przegrzebał forum nie tak dawno nawet to byś znalazł pomiary łączone jako sprawdzające na koniec prac

. Ja wiem że nie wierzysz bo teoria książkowa Ci na to nie pozwala ale Ja wiem że pomiary się pokrywają z łączonymi i dlatego nie robię ich na każdym kroku bo to by była gehenna. Wolę nie ruszać mikrofonu ustawione w polu dalekim aby nie mieć potem pewność przy pracach z filtrami.
Co jednak nie oznacza że to co piszesz jest Faktem i prawda - Całkowicie się z Tobą zgadzam
No to wrzuć pomiar swoimi metodami
- jak znajdę dłuższa chwilę to wrzucę - Sam jestem ciekawy porównania

. Ale nie podoba mi się sformułowanie twoimi metodami bo osoby postronne mogą to błędnie odczytać.
Pomiar z postu 6914 pokazuje że ogólny zarys charki mierzonej bez bramkowania i takie złożonej z kilku wykresów przez łączenie jest porównywalny. Ale Ja o tym doskonale wiem i nie wiem po co mi to pokazujesz. Czy ja to gdzieś zanegowałem ?? Mam wrażenie ze znowu się nie rozumiemy
Ale ażeby nie było tak kolorowo to nie podoba mi się zakres 80-150 na wykresie łączonym nie ma zaznaczonego wzmocnienia w tym zakresie może z powodu zbyt mocnego wygładzania. A co jakbyśmy robili w tym miejscu podział ?
Pomiar łączony OK super - napiszę raz jeszcze potrzebny i zrozumiały. Ale na etapie projektowania filtrów mylący z zbędny. Ktoś projektuje na podstawie wygładzonych wykresów łączonych podziały ?? Po wykonaniu filtracji Super - potrzebny i niekiedy wręcz konieczny aby sprawdzić
Dlaczego charka się wznosi na końcu pasma ??