Ani jeden pomiar w poscie http://diyaudio.pl/showthread.php/19108-Spam-Post-)?p=439583&viewfull=1#post439583 nie jest z pola bliskiego. Nie zebym byl upierdliwy ale polecam lekture: http://www.mh-audio.nl/Nearfield.asp
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
- masz dwa wykresy z wytłumioną komorą i nie wytłumioną. Na jednym i drugim jest nałożony pomiar nie bramkowany i bramkowany. Czy mam rozumieć że posądzasz mnie o kłamstwo ??Nie żebym sie czepiał ale wyglądają na bramkowane .
w jakie obudowie u Ciebie były głośniki ?? , zakres poniżej 500Hz mocno opada zapewne z powodu krótkiej bramki.To mój pomiar ushera :
No, ale to normalne przy krótkim bramkowaniu.. Po co mu zakres poniżej 500Hz do projektowania zwrotnicy w 2drogach?zakres poniżej 500Hz mocno opada zapewne z powodu krótkiej bramki.
..No to wrzuć pomiar swoimi metodami bo ja akurat mam pomierzony ten głośnik na dworzu z bramką 8.5ms czyli wiarygodny od około 100Hz dokładnie gdzie zaczyna się BS
..Twoje pomiary zawieraja sygnature pomieszczenia, a tak byc niepowinno
..ktory pokazuje mozliwosci zespolu glosnikowego w zakresie basu, ale nieobarczonego odbiciami Twojej komory
..czarny wykres powstały z pomiaru brakowanego 4ms (z 60cm w pomieszczeniu na osi tiwa ) + pomiar z pola bliskiego (~2cm )
..dlatego odbicia Ci podbijają bas i nie widzisz BS-u
to tez napisałem , ale zwróciłem uwagę bo pomiar miał być do porównania z moim a ten co Raven pokazał się nie nadaje bo nie ma tego pasma na nim.No, ale to normalne przy krótkim bramkowaniu..
Punkt 100Hz jest dokładnie 7dB niżej niż 1k tyle ile wynosi bafel stepw jakie obudowie u Ciebie były głośniki ?? , zakres poniżej 500Hz mocno opada zapewne z powodu krótkiej bramki.
No ale tam nie ma takich dołów i gór jak u Ciebie w pomiarach które prezentowałeś wcześniej :17 I scana to samo. pofalowane pasmo powyżej 100Hz i zaznaczona odpowiedź pomieszczenia pomiarowego poniżej 100Hz
Bo brzuch robi się w kuchni a nie na siłowni![]()
No niestety nie do końca :Tutaj wygląda to tym bardziej dziwnie bo aluminiowy głośnik ma pasmo bardzo równe bez tak pofalowanej charakterystyki
- dziękuje i doceniam ...I przepraszam że się czepiałem .
A znasz jakąś dobrą stronę z dietami?
- linia BS powinna być 2-3db wyżej tam gdzie charkaNałożenie symulacji BS ma pomiar.
Nie można na dzień dobry porywać się na dietę jeśli do tej pory jedłeś bez diety. Najpierw wyrób w sobie jakies poprawne nawyki żywieniowe typu 5-6 posiłków, każdy zbalansowany i niezbyt kaloryczny. Wywal z diety produkty najbardziej przetworzone. I pamiętaj, pośpiech nie jest wskazany, im wolniej coś Ci przychodzi tym na dłużej z tobą zostanie
Nie ma co się sugerować blogami ludzi po transformacjach bo każdy ma inny organizm.
Na jednego będą dobrze działały interwały a na drugiego długie cardio.
To zobacz na pomiar producenta :linia BS powinna być 2-3db wyżej tam gdzie charka
- Ale to jest charka w odgrodzieTu ładnie widać gdzie co powinno być
ale mi nie chodziło poniżej 100Hz bo to jest bez znaczania.
- może myli Cię zbyt duża rozdzielczość grafiki moich pomiarów względem innych małych. Przeanalizuj dokładnie skale ...No ale tam nie ma takich dołów i gór jak u Ciebie w pomiarach
- Ty się nie czepiałem , ale znbam takich co się czepiali. Wystarczy poczytać posty kiedy pokazywałem pomiaryI nikt Ci się nie czepiał poniżej 100hz
chce wygladac tak za pół roku
A znasz jakąś dobrą stronę z dietami?
Ja szukam raczej czegoś mocno nacechowanego na zrzut tłuszczu, czegoś prowadzonego przez ludzi z doświadczeniem
Najpierw wyrób w sobie jakies poprawne nawyki żywieniowe typu 5-6 posiłków, każdy zbalansowany i niezbyt kaloryczny. Wywal z diety produkty najbardziej przetworzone.
Pytam, bo tego jest od groma, i nawet gruba baba co łazi na zumbe raz w tygodniu też ma blogi o zdrowym jedzeniu...
Fajnie i dobrze gada Michał Karmowski, polecam jego filmiki na YT.
Oczywiście im mniej tłuszczu tym lepiej.
Od Karmowskiego też się dowiesz jakie tłuszcze są OK a jakie nie.
Tak masz rację, jeśli jednak ktoś całkowicie olewał dietę, często jadał szybkie jedzenie, to myślę że podczas pierwszego etapu obydwa posiłki będą okej.Posiłek drugi jest znacznie lepszy dla organizmu.
Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.
odrzuceniu śmieci