kolego kapelli,
ad jeden

mniemam, że literówka? (im vitro

, powiem to tak bez polityki, ale dobitnie, chociaż wiem, że akurat Pan Braun (Grzegorz bodajże) tłumaczy to trochę inaczej

- całe społeczeństwo będzie się składało na zachcianki garstki wybrańców, a w społeczeństwie na dzień dzisiejszy mamy ogromny odsetek ludzi ubogich, u których ledwo finanse starczają z miesiąca na miesiąc!. I w tym sensie jest to gwałt, a dokładniej w wykonaniu tych rządzących kolejne przepier...nie dużej części społeczeństwa, w czasach, gdy Państwo nie zapewnia podstawowej opieki zdrowotnej np!
ad dwa

dla ufoludka, który włączyłby tv nasz kraj jawiłby się jak skansen gdzie "pedały" i inne naturą stworzone "odejścia od normy" czyli dewiacje tu panują i rządzą .
A prawda jest taka, że takich anomalii jest ułamek, a może trochę ponad procent.
Niestety, czy to się podoba czy też nie, ale wg różnej maści badań ponad 80 procent społeczeństwa deklaruje przynależność do kościoła katolickiego!!!,a w takim wypadku dopuszczam stwierdzenie, że Polska powinna być monarchią katolicką, jeżeli oczywiście tak zechcą zainteresowani w odpowiedniej większości

))- I od razu odpowiadam dlaczego: -dużo łatwiej jest w takim wypadku rozliczać gości, gdy społeczeństwo się wku..wi

, rewolucja, pościnają kogo trzeba (i od_nowa), a w takim systemie jak teraz kto jest winny? -społeczeństwo bo źle wybrało.
ad trzy

tu akurat plz zacytuj dobrze, nie sprawdzałem, ale walę w ciemno, że piszesz idiotyzmy wkładając P.Braunowi słowa, że należy karać śmiercią zakłócających porządek publiczny! (a może się mylę?),
a jeżeli o mnie chodzi: ..... powiem tak, jeżeli byłbym ojcem dziewczyny, brutalnie zgwałconej i zamordowanej przez np. gwałciciela wypuszczonego na przepustkę za tzw. "dobre sprawowanie", jeżeli mojemu dziecku pedofil zniszczyłby życie,
jeżeli naćpany bandyta przejechałby mi żonę na pasach itp. itd. - wtedy chciałbym, aby była KARA ŚMIERCI!!!, bo inaczej to ja stałbym się mordercą i zniszczyłbym bandytę.
Czyli też mam mentalność wieszcza komunistów polskich- stalina????
(a tu dla niedowiarków:Zdecydowana większość Polaków to osoby wierzące. Aż 87,6 proc. ogółu ludności Polski należy do Kościoła rzymskokatolickiego. Natomiast 929 tysięcy osób nie przyznaje się do żadnego wyznania – wynika z Narodowego Spisu Powszechnego.)