• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Ale nie pakujesz tego w "grajpudła" i nie wołasz że hi-enda zrobiłeś?

Człowiek od grajpudeł zamieszczał kiedyś kilka swoich wypowiedzi na audiostereo.pl. FAQ na jego stronie internetowej potwierdza wcześniejsze spostrzezenia. Niestety pod deklem chyba troche krzywo.
Mnie tylko zastanawiało skąd bierze te stare strupy do swoich hi-endów.

Ostatnia edycja:
W wielu systemach DreamLink pozornie brzmią gorzej od innych kabli. Taka sytuacja ma miejsce, gdy do systemu o ustabilizowanej na pewnym poziomie równowadze wprowadzamy element dużo wyższej klasy. Szczególnie kable Numer Jeden, w zależności od stopnia deformacji sygnału generowanego przez dany system, mogą ujawnić wyostrzenia wysokich tonów

No nie mogło zabraknąć sztampowej dewizy audiofila kablarza: mianowicie, jak gra to znaczy, że dobry a jak nie gra to znaczy, że pokazał wady systemu. Tyczy się to oczywiście kabli za kwotę 4 cyfrową.

Tak to mniej wiecej wyglada. Kupuje sie na aukcjach stare kolumny z wystawki i radia lampowe w ktorych znajduja sie te glosniki.

Panowie, ktoś ogarnia temat okien pcv?
Która firma lepsza? Aluplast, Gealan czy doproplast?
Potrzebuję okna balkonowe i kuchenne, widok od strony południowo zachodniej, gdzie w upalne dni mam taką temperaturę:

Firma... chyba obojętne. Jakościowo są analogiczne. Profil stukomorowy czy trzystukomorowy i wszyscy się tym chwalą. A tymczasem ciepło w większości i tak idzie przez szyby.
A na dokładkę o zachowaniu okna w czasie i tak znakomicie decyduje produkcja okna i montaż. Jeśli coś krzywo docięte/sklejone/wstawione to nawet jeśli w pierwszej chwili nie będzie znać, do po czasie wyjdzie. Sprawdź dokładnie geometrię. Miarką poziomica i czym tam jeszcze.
Każdy producent ma w asortymencie a to jakieś bajerzaste okucie, a to jakąś lepszą szybkę. I za to się dopłaca i czasem nawet warto. Jak ci przeszkadza taka ekspozycja okna, to się szarpnij na jakieś niskoemisyjne szyby. Pomoże trochę i w zimie i w lecie. Możesz rozważyć jakieś o większej izolacyjności akustycznej, też pomaga.

Ale na upały nie ma to jak okiennice. Tyle, że w Polsce się jakoś nie przyjęły. Kraje ciepłomające mają w tym względzie więcej doświadczenia i u nich na oknach są.

Panowie, ktoś ogarnia temat okien pcv?
Która firma lepsza? Aluplast, Gealan czy doproplast?
Potrzebuję okna balkonowe i kuchenne, widok od strony południowo zachodniej, gdzie w upalne dni mam taką temperaturę:

Nie skupiałbym się raczej na wykonawcy gotowych okien a na tym z czego to robi. Profil i okucia. Nie wiem czy jeszcze jest na rynku REHAU. Porządny profil. Jeżeli to są okna to bym się specjalnie nie rozczulał. Problem jest z drzwiami balkonowymi. jeżeli jedno skrzydło niezbyt szerokie to też jeszcze do przełknięcia. Problemy zaczynają się przy szerokich dwuskrzydłówkach. Lepiej dać w skrzydła przewiązki i w środek ruchomy słupek. Ewentualnie drzwi przesuwne, tyle, że okucia drogie. Jeszcze kwestia białe - czy okleina. U mnie Rehau złoty dąb po 10 latach żadnych odbarwień a warunki podobne jak u Ciebie.
Pozdrawiam.

Mój ojciec jakiś czas współpracował z aluplastem i raczej nie narzekał na ludzi co tam pracowali, kilka okien kupiliśmy i drzwi, też były w porządku. chociaż odniesienia nie mam.

Panowie,

znacie może jakiś sprawdzony projekt / kit przedwzmacniacza 2.1 ? Testowo chciałbym sprawdzić jak sprawdzi się taki system. Końcówki mocy mam, potrzebuję jedynie przedwzmacniacza, który jak mniemam powinien zsumować oba kanały i potraktować je filtrem dolnoprzepustowym dla SUB'a i górnoprzepustowym dla kanałów stereo. Idealnie było by aby częstotliwość podziału była regulowana

Coś takiego zda egzamin ?

http://www.aliexpress.com/item/YJ-Assembled-NE5532-2-1-preamp-board/1791828027.html

Powrót