• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Lokalizacja zmieniona na "Bydgoszcz"... normalnie pakuje się i wyjeżdżam do Zakopanego... ze strachu, bo przecież nie na narty :D

To nie jest dana osobowa, jak się nie znasz, to się nie wypowiadaj.

tego znawcę to masz za liczbę postów?

"Zgodnie z art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.), za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne (art. 6 ust. 2 ustawy). Stosownie do ust. 3 powołanego przepisu, informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu i działań. Danymi osobowymi będą zatem zarówno takie dane, które pozwalają na określenie tożsamości konkretnej osoby, jak i takie, które nie pozwalają na jej natychmiastową identyfikację, ale są, przy pewnym nakładzie kosztów, czasu i działań, wystarczające do jej ustalenia. Daną osobową będzie taka informacja, która pozwala na ustalenie tożsamości danej osoby, bez nadzwyczajnego wysiłku i nakładów, zwłaszcza przy wykorzystaniu łatwo osiągalnych i powszechnie dostępnych źródeł. Poza zakresem przedmiotowej definicji znajdzie się zatem taka informacja, na podstawie której identyfikacja osoby wymagać będzie nieracjonalnych, nieproporcjonalnie dużych nakładów kosztów, czasu lub działań.
"

ciekawe ile w B... jest Marcinów... vel Marian?

możesz bagatelizować zagrożenie , a co byś zrobił jak by Ci do domu zapukał jakiś psychiczny forumowicz bo mu Twoje posty nie pasują? mało masz po.je.bów w internecie? się nie spotkałeś to się tylko ciesz.

marian napisał:
Radzę na przyszłość najpierw się przedstawawić

Czerkaska 2, Muzeum Wojsk Ladowych, przedstawie sie osobiscie, zapraszam.

marian napisał:
"Najeżdżanie" na innych użytkowników

Podaj choc jeden przyklad albo nie pisz glupot.

- - - - - aktualizacja - - - - -

tego znawcę to masz za liczbę postów?

"Zgodnie z art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.), za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne (art. 6 ust. 2 ustawy). Stosownie do ust. 3 powołanego przepisu, informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu i działań. Danymi osobowymi będą zatem zarówno takie dane, które pozwalają na określenie tożsamości konkretnej osoby, jak i takie, które nie pozwalają na jej natychmiastową identyfikację, ale są, przy pewnym nakładzie kosztów, czasu i działań, wystarczające do jej ustalenia. Daną osobową będzie taka informacja, która pozwala na ustalenie tożsamości danej osoby, bez nadzwyczajnego wysiłku i nakładów, zwłaszcza przy wykorzystaniu łatwo osiągalnych i powszechnie dostępnych źródeł. Poza zakresem przedmiotowej definicji znajdzie się zatem taka informacja, na podstawie której identyfikacja osoby wymagać będzie nieracjonalnych, nieproporcjonalnie dużych nakładów kosztów, czasu lub działań.
"

ciekawe ile w B... jest Marcinów... vel Marian?

możesz bagatelizować zagrożenie , a co byś zrobił jak by Ci do domu zapukał jakiś psychiczny forumowicz bo mu Twoje posty nie pasują? mało masz po.je.bów w internecie? się nie spotkałeś to się tylko ciesz.

Pomysl... Media podaja w tv, ze zlapali warszawskigo bandyte dajmy na to podejrzanego o przestepstwa Jurka K. pseudonim killer. W warszawie wszyscy wiedza kto to killer ale jednak tylko nieliczni znaja jego prawdziwe dane. Tv ujawnia imie i pierwsza litere nazwiska. I co tv powinna tez byc pozwana przez podejrzanego do sadu za ujawnienie danych osobowych? Niewiedza lub zle interpretowanie prawa jest blogoslawienstwem dla... Prawnikow ;)

Ostatnia edycja:
No popatrz, a myślałem że to któryś ze stałych bywalców po dostaniu zakazu pisania pod innym nikiem :)

No to widzę że za karę zostane rozjechany przez czołg przy najbliższej okazji :thumbup:

Ostatnia edycja:
djrobo, nie musisz mi tu rzucać cytatami z ustawy, bo akurat tak się składa że jestem po przeszkoleniu i mam pisemne zezwolenie do administrowania zbiorem danych osobowych :)

Przecież żadne dane osobowe nie zostały udostępnione.

Za takie docinki powinienes dostac ostrzezenie!
Marianie... Wlasciwie, to Marcinie S... Jestem na tym forum od 2005r. jako wierny czytelnik... Nic Tobie do tego kiedy sie zarejestrowalem, jaki mam nick i awatar.
Swoja droga nie spodziewal bym sie po Tobie takiego postu ale coz, widac masz predyspozycje do zanizania poziomu forum o swoim nie wspominajac...

djrobo, nie musisz mi tu rzucać cytatami z ustawy, bo akurat tak się składa że jestem po przeszkoleniu i mam pisemne zezwolenie do administrowania zbiorem danych osobowych :)

no to zrobiłeś na mnie wrażenie. akurat tak się składa że GIODO zmusiło wszystkich pracodawców do wskazania administratorów danych osobowych, także tu patentu nie masz... a swoją drogą najlepsze jest to że wielu pracodawców nie wie że ciąży na nich taki obowiązek i że cholery zaczęły już karać za braki...

Pewnie że dobrze, bo nieświadomość w społeczeństwie wielka. U moich dzieci w szkole założyli dziennik elektroniczny. Usługa/baza prowadzona przez zewn firmę. Jak wchodzę, spodziewałem się imię/nazwisko i stopnie, a tu pesel, adres, telefony rodziców i w ogóle komplet danych. Ja zgody nie wyrażałem, a szkoła nieświadomie i niefrasobliwie wypchnęła komplet na cudzy serwer.
Może jakby kogoś ze szkoły ustawowo zrobili adminem danych i przeszkolili człowieka, to nie byłoby takiego bug-a

Panowie, może z okazji AVS jakieś duele porobicie, np. przed stadionem?
Nie róbmy tu drugiego AS

Post #8695 w zaden sposob nie naruszyl danych osobowych.
Rowniez nie zostaly te dane naruszone w sposob nieswiadomy, gdyz osoba ujawniajaca nie musiala wiedziec o tym, ze Marian na swoim profilu ma podana miejscowosc.
Sam tez jestem adminem danych osobowych, zatem kolega mbar ma niestety racje tutaj :)

Panowie, spokojnie, mnie nie rusza że ktoś chciał "przykozaczyć" i pokazać że zna moje nazwisko :)
Gdybym chciał się ukryć, to bym swojej twarzy nie pokazywał w sieci ;)

blad
Te vify sa naprawdę genialne :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja bym chetnie zrobił sobie mtm na takich vifach

Być może kiedyś też chętnie spróbuje tylko tu od początku chodzi o to co mam, żeby zobaczyć co z tego wyjdzie, ewentualnie dokupić 1 sztukę średniaka, nie robię jeszcze centralnego docelowego, kwestia po prostu pomyślenia nad budą do tego i złożenia oraz pewnie start z jakimiś pomiarami

Powrót