• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Potrzebuję rozruszać/wygrzać(wybrać lepiej pasujące), tiw-a 200 chcę to zrobić w odgrodzie bo nie chce mi się składać w kolumny tylko niskotonowego i tak grać.
I teraz pytanie jak go grać całym pasmem, czy jakoś go filtrować?

Jak duży wpływ na dźwięk ma lekko zmeczona kopułka przeciw pyłowa. Mam okazję kupić rewalatory parę za cenę jednego.
Czy ma to wplyw słyszalny czy tylko wizualny.

blad
Te vify sa naprawdę genialne :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja bym chetnie zrobił sobie mtm na takich vifach

Jednak chyba się rozejrzę za czymś mniejszym niż te 18 daytona, obecnie gram na jednym i tw i jest w zupełności na kanale centralnym więc można by pewnie spokojnie przejść na 2 x 130 czy 2 x 150. Sprzętu przybywa, szafka pod sprzęt rośnie ale miejsce pod tv się kurczy, coś innego oprócz tej vify wartego uwagi, tzn zbliżonego cenowo do hds`a czy okolice ~200zł/szt ? sb może warto było by dołączyć są akurat 15 chyba około 210zl ?

To dziwne, że chcą to od razu wyprzedać, przecież niektóre głośniki zyskają na wartości jak przestaną być dostępne.

Ciekawe czy sprzedaż im słabo idzie czy też konkurencja wykupiła markę po czym ją likwiduje (tak creative robił jeśli chodzi o rynek kart dźwiękowych).

Kurde sam się zastanawiam nad tymi 8955A, bo czeka mnie przeprowadzka i wykończenie (i na to kasa jest potrzebna)
Nie wiem jak sobie 8935A na basie w ok 32 mkw poradzi (tylko, że pomieszczenie jest prostokątem i odsłuch będzie tak jakby w połowie pokoju).

Jak to będzie prawda, na dodatek AT zwinie biznes to różnorodność głosników będzie fatalna.
Zabraknie Ushera, większości Wavecor'ów, Audaxa, większości TangBandów.
Wrócą czasy Tonsila i ARNów :D

Jak to będzie prawda, na dodatek AT zwinie biznes to różnorodność głosników będzie fatalna.
Zabraknie Ushera, większości Wavecor'ów, Audaxa, większości TangBandów.
Wrócą czasy Tonsila i ARNów :D

Dokładnie, Seas i Visaton stoją w miejscu, SS jest cholernie drogi, pozostanie jedynie SB.

Powrót