• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Jak to będzie prawda, na dodatek AT zwinie biznes to różnorodność głosników będzie fatalna.
Zabraknie Ushera, większości Wavecor'ów, Audaxa, większości TangBandów.

Ushera nie będzie (jeśli zwijają manatki), z Audaxem są problemy, bo to mała manufaktura.
O reszcie się nie wypowiem, czas pokaże :)

Ale tu było info, że Usher zwija działalność, a nie loudspeakershop.eu

No ok, ale mnie chodzi o to, że USHER był tylko u nich. Nikt inny nim nie handlował - na pewno nie na taką skalę. Więc i zapasów nigdzie nie ma.
Z produktów na wyłączność mają USHERA i Aurum Cantusa - resztę ich oferty znajdziesz wszędzie, pewnie sami nie są zadowoleni z decyzji USHERA

Kiedyś jeszcze mieli Etona, ale z roku na rok coraz mniej tych modeli na stronie.
Przy okazji wczesniejszego postu zapomniałem jeszcze o Morelach, które w AT były.

Ostatnia edycja:
W ogóle coraz gorzej na rynku, szczególnie że nie da się już kupić wielu ciekawych modeli Vify, produkty innych producentów też znikają i mam wrażenie, że cały czas jest coraz drożej zrobić jakieś DIY.

resztę ich oferty znajdziesz wszędzie

Z tych tańszych i oprócz Auruma tak, ale nie z tych droższych jak np. PHL audio, RAAL, oraz Raven. Był też Alcon Acoustic... no ale kto się interesował tymi egzotykami?

Audaxy, mimo iż fajne głosniki, jest z nimi problem.
Niektóre modele są już nie do kupienia w polsce (np. w AT), a jeśli chciało by się je zamówić, to trzeba by je kupić nie od Audaxa a od jakiejś zagranicznej firmy gdzie mają jakieś zapasy. Ceny niektórych modeli większe są o 50%.

tych droższych jak np. PHL audio, RAAL, oraz Raven. Był też Alcon Acoustic... no ale kto się interesował tymi egzotykami?

Tak oczywiście, ale u nas na forum nie ma chyba ani jednej konstrukcji na takich głosnikach. Nie wiem jak na AS, przypuszczam że podobnie, dlatego o nich nie wspomniałem.

Kiedyś arton był dużym sklepem potem upadła strona i coś się tam działo i jak widzę wrócili :) Kiedyś tylko oni w PL mieli alcone.
No właśnie, interesować się to każdy może, ale nie każdy kupi, bo albo za drogo albo się boi bo mało recenzji o nich w necie, albo nie ma gdzie tego usłyszeć nawet.
No ja chciałem kupić :) Ja lubie kupować głośniki których nikt nei miał.

Nie na temat...
Jaką firmę przejął Creative?

Gravis o ile sie nie myle i wykończyło AdLib, to było w czasach kiedy karty dźwiękowe jeszcze nie potrafiły odtwarzać "dźwięku jakości CD" miały chyba 8 bitów i trochę pikały zamiast grać.

Poszukaj w sieci "historia kart muzycznych"

Panowie szukam wkrętów do drewna czarnych imbus/torx/krzyżak ok 50szt macie jakiś namiar ?

a no właśnie, coś takiego tylko żeby wysyłka była listem :) gdzieś ktoś kiedyś miał chyba tu na forum dużo na sprzedaż :)

Powrót