• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Bawił się ktoś w pianę aktywną?

Rozcieńczyłem na razie do spryskiwacza po płynie do szyb, ale jakiegoś wielkiego szału to nie zrobiło, myślałem, że spryskam i po zmyciu będzie czysto...
W zasadzie nie było najgorzej, ale jakiś mocno zaschnięty syf nie został ruszony, nie chcę też szaleć z jakimiś mocnymi preparatami, bo stary lakier może nie znieść.
Płyn do mycia silników wydawał się mocniejszy, ale to by było ryzykowne.

Nie wiem czy nie poskładać pianownicy, a może to 1:5 było za słabym stosunkiem?

mam pare dni wolnego
chcialem sie zabrac za konczenie garazu... a tu z samego rana ***** wjechalem w murek autem! :(

teraz zamiast robic elektryke w garazu to mam nieplanowane prace murarskie :mad:

tutaj zadne czujniki by nic nie daly - mocno skrecilem kolami i podczas cofania najechalem kolem na murek

raczej myslalem o dolozeniu lampy solarnej na koncu tego murka :D

Ma ktoś może jakiegoś tutka jak najlepiej ustawić foobar pod E-MU 0202? Bo zastanawiam się nad sterownikami ASIO itp.

Ciekawe jakie ceny będą tych nowych SBacoustic :)

20160427204157_SBAcoustics-MG-9701BrlWeb.jpg

20160526144406_SatoriP3091439Web.jpg

Cena beryli już jest na pewnej stronie z wieloma markami głośników - trochę ponad 1200 zł za sztukę. Korci mnie co by je przetestować razem z nowym średniakiem 13 cm Satori.

Luszti, a orientujesz się z czego jest ta biała membrana wooferów?
Może jakiś link do parametrów?

Podobno to dalej ten ichni "Egyptian papyrus", z tym, że po prostu wybielony :)

Nawet fajnie to wygląda, tak "szerokopasmowo"
Ciekawe tylko jak bardzo się brudzi po czasie.
Stare głośniki z białymi membranami wyglądają bardzo brzydko... oczywiście kwestia użytkowania, ale jak ktoś jest estetą to może przeszkadzać, zwłaszcza że większość nie używa maskownic.

ena beryli już jest na pewnej stronie z wieloma markami głośników - trochę ponad 1200 zł za sztukę.

Ta pewna strona moim zdaniem chce zebrać zaliczki od ludzi którzy będą miesiące czekać na te głośniki. Wg informacji jakie mam to beryle mają się pojawić w okolicy grudnia, nawet na stronie SB nie są jeszcze w zakładce produktów ale w zapowiadanych, więc wstawianie ich na sklep i ustalanie ceny to moim zdaniem przegięcie pałki.

Ciekawe jakie ceny będą tych nowych SBacoustic

Takie jak obecnych w tym samym rozmiarze. Nowe 13 i 16 tki to przecież te same głośniki z małymi modyfikacjami.

Ta pewna strona moim zdaniem chce zebrać zaliczki od ludzi którzy będą miesiące czekać na te głośniki. Wg informacji jakie mam to beryle mają się pojawić w okolicy grudnia, nawet na stronie SB nie są jeszcze w zakładce produktów ale w zapowiadanych, więc wstawianie ich na sklep i ustalanie ceny to moim zdaniem przegięcie pałki.

Też mi się tak wydaje. Polink, który jest oficjalnym dystrybutorem datę podał także grudniową, ale to może wynikać jeszcze z samego harmonogramu dostaw. Fakt, faktem, że na stronie SBA beryle oznaczone są jako "Coming soon" :)
Ale mimo wszystko jakiś pogląd cenowy można sobie wyrobić, w Polinku będą kosztować pewnie coś ok 1400 zł za sztukę, co by się wpisywało w politykę cenową SBA.

Jakoś stosowanie efektów mnie nie dziwi, tak jakby na zdjęcia narzekać, że zostały w PS obrobione, a to co zostało z oryginału to już inna kwestia.

Powrót